lipsă stoc

Umiliti si obiditi

0% of 100
39,90 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Narat de către un tânăr romancier, Ivan Petrovici, care tocmai și-a lansat primul roman, Umiliți și obidiți se desfășoară pe două planuri care converg treptat. Primul plan o are în centru pe prietena apropiată a lui Vanea, Natașa, care și-a părăsit familia pentru a locui împreună cu noul ei iubit, Alioșa. Acesta este fiul prințului Valkovski, care speră să câștige financiar prin căsătoria lui Alioșa cu o moștenitoare bogată, Katia.

Crudele mașinații ale lui Valkovski pentru a-i despărți pe Alioșa și Natașa îl transformă într-unul dintre marii „prădători“ creați de Dostoievski. Cel de-al doilea plan al cărții se concentrează asupra unei orfane de treisprezece ani, Nelli, pe care Vanea o salvează de la un destin nefast. La fel ca în celelalte romane ale sale, Dostoievski vădește în Umiliți și obidiți o profundă cunoaștere a psihologiei umane, dar și o fină înțelegere a crizei societății ruse din acea vreme.

 

Adâncimea și precizia cunoașterii sale psihologice, intensitatea zguduitoare a situațiilor evocate de el, însemnătatea dobândită pentru fiecare din cititorii lui de analizele sale morale au dat operelor lui Dostoievski caracterul unor mari evenimente ale secolului. Numeroșii lor cititori, în toate părțile lumii, s-au simțit răscoliți și modificați. Omul modern a dobândit o nouă adâncime a conștiinței de sine prin operele lui Dostoievski. Tudor Vianu

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 6 iul. 2021
Colectie : Carte Pentru Toti
Traducator(i) : Nicolae Gane
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 672
ISBN : 978-606-33-7366-4