- 75%

365 de zile care au marcat istoria omenirii

Nota ta:
100 % of 100
RRP: 69,99┬álei Pre╚Ť special 17,50┬álei
în stoc

Estimare livrare: 30.04.2024

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 69,99┬álei Pre╚Ť special 17,50┬álei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Fiecare zi a anului are o poveste de spus. Cine a fost asasinat, cine a urcat pe tron, cine a fugit din ╚Ťar─â? Cine s-a n─âscut? Ce armat─â a fost ├«nvins─â ├«n mod nea╚Öteptat ╚Öi ├«n ce loc anume?

Autorii acestui volum au o abordare a istoriei dintr-un unghi mai nea╚Öteptat, care prezint─â cronologic, structurate pe zilele anului, nu pe anii de desf─â╚Öurare, evenimente cu impact asupra epocii ├«n care s-au petrecut (╚Öi poate chiar asupra epocii noastre) ÔÇô na╚Öteri, decese, c─âs─âtorii, ├«ncoron─âri, asasin─âri, scandaluri, execu╚Ťii, b─ât─âlii, dueluri sau tratate. Caracterul evenimen╚Ťial major se ├«mplete╚Öte cu anecdoticul ├«ntr-o panoram─â a istoriei ca fapte de via╚Ť─â tr─âit─â. Adeseori, evenimentele au ├«n centrul lor c├óte o personalitate marcant─â, precum Horatio Nelson sau Lorenzo Magnificul, Robespierre sau Dante. Ve╚Ťi citi ├«n aceste pagini despre ziua ├«n care s-a sinucis feldmare╚Öalul Rommel, supranumit Vulpea De╚Öertului dup─â str─âlucita campanie ├«n Africa de Nord, despre cea ├«n care ├«mp─âratul Napoleon Bonaparte a evadat de pe insula Elba, despre cea ├«n care Galileo Galilei a fost condamnat pentru erezie ╚Öi despre multe altele care au marcat istoria mondial─â sau pe cea a Rom├óniei.

 

O carte captivant─â, deopotriv─â instructiv─â ╚Öi agreabil─â, care poate fi citit─â la r├ónd sau pe s─ârite, care se adreseaz─â tuturor celor interesa╚Ťi de marile evenimente ale istoriei sau de sl─âbiciunile oamenilor mari din toate epocile.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 15 feb. 2021
Colectie : Kronika
Traducator(i) : Constantin Dumitru-Palcus
Tip Coperta : Broșată
Format : 137x200
Numar pagini : 704
ISBN : 978-606-33-6745-8