Donna Tartt

Donna Tartt este o scriitoare americană născută în 1963, în Greenwood, Mississippi. A studiat la University of Mississippi și la Bennington College.

În 1992 a publicat romanul Istoria secretă (The Secret History), care a înregistrat un succes fără precedent: primul tiraj s-a epuizat imediat, romanul a rămas pe lista bestsellerurilor timp de treisprezece săptămâni și a fost tradus în peste douăzeci și cinci de limbi.

În 2002 i-a apărut al doilea roman, Micul prieten (The Little Friend), care s-a bucurat, la rândul lui, de o primire caldă din partea publicului și a criticilor și a câștigat Premiul literar WH Smith.

Sticletele (The Goldf inch), cel de-al treilea roman, a fost publicat în 2013 și a intrat imediat în clasamentul celor mai bine vândute cărți al publicației New York Times, unde a rămas în top 10 timp de peste patruzeci de săptămâni.

În 2014, romanul a fost recompensat cu Premiul Pulitzer pentru ficțiune, iar autoarea lui a fost inclusă pe lista celor mai influenți oameni ai anului în Time 100: The 100 Most Influential People in 2014. De asemenea, drepturile de publicare a romanului au fost vândute în treizeci și două de țări.

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Ce tip de carti a scris Donna Tartt?

Donna Tartt este o scriitoare americana, castigatoare a Premiului Pulitzer pentru romanul Sticletele. Ea scrie romane alerte și pline de tensiune, dramatice și ludice, care te tin cu sufletul la gură fara sa isi piarda nici o clipa energia narativa

Care sunt cele mai citite carti de Donna Tartt?

Cele mai populare titluri ale autoarei Donna Tartt, aparute la Editura Litera in imprintul Carte Pentru Toti, sunt Sticletele si Istoria secreta.