lipsă stoc

- 50%

Istoria secreta

Nota ta:
68 % of 100
RRP: 69,99 lei Preț special 35,00 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 69,99 lei Preț special 35,00 lei

Sub influența charismaticului lor profesor de limbi clasice, un grup de tineri inadaptați, inteligenți și excentrici de la un colegiu de elită din New England descoperă un mod de a gândi și de a trăi cum nu se poate mai diferit de existența banală a contemporanilor lor. Dar când depășesc granițele moralității, viața lor se schimbă profund și pentru totdeauna, și descoperă cât de greu poate fi să trăiești cu adevărat și cât de ușor este să ucizi.

Donna Tartt, câștigătoare a Premiului Pulitzer pentru romanul Sticletele, s-a impus ca o autoare extrem de talentată cu Istoria secretă, un roman remarcabil – convingător și elegant, dramatic și ludic, un adevărat clasic contemporan.

 

„Istoria secretă este o reușită magnifică... Un roman de o forță intelectuală remarcabilă și totodată un thriller cu o intrigă perfect ritmată... Viguros, cerebral și controlat impecabil.“ The New York Times

Excelent; în loc de obișnuitul mix de sex, droguri și rock-and-roll din colegiu, Donna Tartt a descoperit o inimă a întunericului împietrită și înfiorătoare, demnă de tragedia greacă; un roman alert și plin de tensiune... un thriller care dă de gândit.“ Newsday

„Arta narativă a Donnei Tartt ne vrăjește... Istoria secretă este o carte seducătoare, o călătorie în timp până la prieteniile aprige și impetuoase din anii de școală, când credeam cu toții că avem puterea să invocăm divinitatea și să obținem iertarea oricărui păcat. The Philadephia Inquirer

Despre Donna Tartt

Donna Tartt

Donna Tartt

Donna Tartt este o scriitoare americană născută în 1963, în Greenwood, Mississippi. A studiat la University of Mississippi și la Bennington College.

În 1992 a publicat romanul Istoria secretă (The Secret History), care a înregistrat un succes fără precedent: primul tiraj s-a epuizat imediat, romanul a rămas pe lista bestsellerurilor timp de treisprezece săptămâni și a fost tradus în peste douăzeci și cinci de limbi.

În 2002 i-a apărut al doilea roman, Micul prieten (The Little Friend), care s-a bucurat, la rândul lui, de o primire caldă din partea publicului și a criticilor și a câștigat Premiul literar WH Smith.

Sticletele (The Goldf inch), cel de-al treilea roman, a fost publicat în 2013 și a intrat imediat în clasamentul celor mai bine vândute cărți al publicației New York Times, unde a rămas în top 10 timp de peste patruzeci de săptămâni.

În 2014, romanul a fost recompensat cu Premiul Pulitzer pentru ficțiune, iar autoarea lui a fost inclusă pe lista celor mai influenți oameni ai anului în Time 100: The 100 Most Influential People in 2014. De asemenea, drepturile de publicare a romanului au fost vândute în treizeci și două de țări.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 21 apr. 2022
Colectie : Clasici Litera
Autor(i) : Donna Tartt
Traducator(i) : Magda Groza
Tip Coperta : Broșată
Format : 127x197
Numar pagini : 768
ISBN : 978‑606‑33‑8643-5