LiteraBlog Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Noi”, cel mai recent roman al îndrăgitului scriitor David Nicholls

Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Noi”, cel mai recent roman al îndrăgitului scriitor David Nicholls

Noi, cel mai recent roman semnat de David Nicholls, este bestsellerul săptămânii pe Litera.ro. Cartea spune povestea lui Douglas Petersen, un biochimist stângaci și ușor necioplit, care o seduce pe frumoasa Connie, artistă în devenire, și o convinge să se căsătorească cu el.

La trei decenii de la începutul relației lor, Connie îl anunță pe Douglas că se gândește să divorțeze. Totuși, nu se simte în stare să anuleze călătoria în Europa planificată pentru a încuraja înclinațiile artistice ale fiului lor de șaptesprezece ani. Iar Douglas, în adâncul ființei lui, este convins că acest voiaj le va reaprinde dragostea și îl va ajuta să-și refacă relația cu fiul său.

Citește și: Interviu VIDEO cu scriitorul David Nicholls: „Dacă pui cele 3 romane în ordine cronologică, ai portretul iubirii de la vârsta de 16 ani până la 56”

De pe străzile Amsterdamului în faimoasele muzee ale Parisului, din cafenelele venețiene pe însoritele plaje din Barcelona, odiseea lui Douglas Petersen însuflețește bătrâna Europă pe măsură ce el experimentează propria trezire la viață.

Un roman grozav… Nicholls este un maestru al relațiilor nuanțate. Este, de asemenea, expert în construirea unei povești inteligente, așa cum a dovedit încă din bestsellerul O zi, romanul său anterior.” (Entertainment Weekly)

Litera2531.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Despre David Nicholls

David Alan Nichollseste un scriitor și scenarist en­glez contemporan (n. 1966, Hampshire). A urmat cursuri de teatru la Barton Peveril College, dar și de fizică și de biologie. A absolvit, de asemenea, Bristol University, înainte de a lua lecții de actorie la Ameri­can Musical and Dramatic Academy din New York. Ca scenarist, a fost nominalizat la British Academy Television Craft Award, la secțiunea „cel mai bun scenarist de televiziune (categoria ficțiune)“, pentru serialul Cold Feet (2000). A scris scenariile filmelor Flirt de nota 10 (Starter for 10) și Secretele tatălui meu (And When Did You Last See Your Father?), în 2006, respectiv 2007. A scris, de asemenea, pentru BBC adaptările unor romane clasice, Tess d’Urberville, Marile speranțe și Departe de lumea dezlănțuită.

Citește și: Top 10 cele mai citite cărți Litera în luna august 2021

Ca scriitor, s-a lansat în anul 2003 cu romanul Cine știe câștigă (Starter for Ten), urmat în 2005 de Dublu­ra (The Understudy). În 2009, cel de-al treilea roman al său, O zi (One Day), s-a bucurat de un succes feno­menal, fiind desemnat cartea anului la British Book Awards, iar în 2014, romanul Noi (Us) a marcat re­venirea scriitorului, cartea fiind nominalizată la pre­stigiosul Premiu Man Booker. Cel mai nou roman al lui David Nicholls este Dulce tristețe (Sweet Sorrow), apărut în 2019.

De același autor:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.