Lista titlurilor din colecția „Mari Clasici ai Literaturii“
Colecția „Mari Clasici ai Literaturii“ aduce în fața cititorilor cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din literatura lumii – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.
Cele mai bune scrieri din istoria literaturii, într-o ediție de colecție, cu finisaje de lux, pot fi achiziționate prin abonament online, cu o ofertă specială și la toate chioșcurile de presă din țară.
Cititorii pot achiziționa cărțile colecției prin abonament, exclusiv pe site, cu o ofertă specială de abonare și multiple beneficii.
Iată lista volumelor:
Crimă și pedeapsă, F.M. Dostoievski
Crimă și pedeapsă, capodopera lui Dostoievski, prezintă în prim-plan drama lui Raskolnikov, un fost student sărac și idealist care pune la cale o crimă cumplită, ce va zgudui orașul Sankt-Petersburg, atât pentru a-și rezolva problemele financiare, cât și din dorința de a-și demonstra sieși că este îndreptățit să o facă.
Hamlet & Macbeth, William Shakespeare
Hamlet nu este doar una dintre cele mai mari piese ale lui Shakespeare, ci și tragedia care pune cele mai fascinante probleme din literatura lumii.
Macbeth este una dintre cele mai mari tragedii ale tuturor timpurilor. Macbeth, un războinic curajos, este influențat în mod fatal de forțe supranaturale, de trufașa lui soție și de ambiția sa fără limite.
Maestrul și Margareta, Mihail Bulgakov
Roman în care realul și supranaturalul se împletesc cu iscusință, Maestrul și Margareta, cea mai cunoscută scriere a lui Mihail Bulgakov, l-a transformat peste noapte pe autor într-o celebritate nu doar naţională, ci și mondială, fiind considerat una dintre capodoperele literaturii secolului XX.
Mândrie și prejudecata, Jane Austen
Fără îndoială, miza romanului Mândrie și prejudecată este întrebarea care a făcut și face generații de cititori să întoarcă filă după filă până în ziua de azi este: vor ajunge Elizabeth și domnul Darcy, în ciuda diferențelor care îi fac aparent incompatibili, să fie împreună?
Roșu și Negru, Stendhal
Roșu și Negru este un portret incisiv și plin de viață al societății franceze din prima jumătate a secolului al XIX-lea, măcinată de corupție, lăcomie și plictiseală, iar Julien Sorel – profitorul fără scrupule a cărui strategie machiavelică este subminată de propriile emoții – rămâne până azi unul dintre personajele cele mai interesante din literatura europeană.
1984, George Orwell
În dorința sa de adevăr și libertate, Smith începe o relație de dragoste secretă cu o colegă de serviciu, Julia, dar curând descoperă că adevăratul preț al libertății este trădarea. Apărută în 1949, capodoperă distopică 1984 a lui George Orwell este probabil cea mai influentă carte din ultimii șaptezeci de ani, fiind inclusă de revista Time în lista celor mai bune 100 de romane în limba engleză ale secolului XX.
La răscruce de vânturi, Emily Bronte
La răscruce de vânturi, singurul roman al lui Emily Brontë, descrie dragostea intensă și aproape demonică dintre Catherine Earnshaw și Heathcliff, un copil de țigan găsit și crescut de tatăl ei. Structura narativă complexă, emoțiile violente, descrierile evocatoare ale ținuturilor mlăștinoase singuratice și măreția poetică a viziunii autoarei fac din acest roman unic o capodoperă a literaturii engleze.
Doamna Bovary, Gustave Flaubert
Portretul plin de erotism și de sensibilitate psihologică realizat de Flaubert Emmei Bovary a stârnit indignare la data publicării romanului, iar autorului i-a fost intentat proces pentru obscenitate. Protagonista lui Flaubert n-a încetat să fascineze, de atunci, generații întregi de cititori. Eroină romantică sau soție întreținută și nevrotică, mamă neglijentă sau femeie instinctiv revoltată împotriva constrângerilor vieții mic-burgheze, Emma Bovary rămâne unul dintre cele mai enigmatice și mai tulburătoare personaje ale ficțiunii moderne.
Procesul, Franz Kafka
Cel mai cunoscut roman al lui Franz Kafka, Procesul a devenit faimos la scurt timp după publicarea postumă, influenţând scriitori precum Jean-Paul Sartre, Albert Camus sau Gabriel García Márquez şi intrând în canonul literar major al modernităţii.
Padurea spânzuraților, Liviu Rebreanu
Romanul reia tema nuvelei anterioare Catastrofa, completând-o cu evenimente inspirate din tragedia reală a fratelui scriitorului, sublocotenentul Emil Rebreanu, care, în 1917, a fost condamnat și executat prin spânzurare pentru încercarea de a traversa frontul și a se alătura armatei române.
Portretul lui Dorian Gray, Oscar Wilde
După ce Basil Hallward pictează portretul în mărime naturală al lui Dorian Gray, un tânăr prieten al său, acesta din urmă își exprimă, în fața lordului Henry Wotton, dorința de a rămâne veșnic tânăr. Combinând elementele unui roman gotic cu cele ale prozei franceze decadente, cartea este una dintre cele mai importante creații ale lui Oscar Wilde și unul dintre romanele clasice ale lumii.
Anna Karenina vol.1, Lev Tolstoi
Considerat de William Faulkner cel mai bun roman al tuturor timpurilor, Anna Karenina este povestea a două cupluri din aristocrația rusă care întruchipează pentru Tolstoi două ipostaze diferite ale vieții amoroase și de familie.
Anna Karenina vol.2, Lev Tolstoi
Cu măiestria sa psihologică și stilistică neegalată, Tolstoi construiește întregul roman pe contrastul dintre aceste două concepții de viață și pe modul în care ele se inserează în țesătura morală a societății ruse din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
Darul lui Humboldt, Saul Bellow
Mulți ani, marele poet Von Humboldt Fleisher și Charlie Citrine, un tânăr îndrăgostit de literatură, au fost cei mai buni prieteni. La moartea sa, însă, Humboldt este un ratat, iar viața lui Charlie a atins un moment de criză: cariera sa se află în impas, este prins într-un divorț dureros, îndrăgostit de o tânără total nepotrivită și are o legătură cu un mafiot nevrotic. Charlie descoperă însă neașteptata moștenire transmisă de Humboldt de dincolo de mormânt, fapt care îi va schimba radical viaţa.
În căutarea timpului pierdut. Swann, Marcel Proust
Swann, prima carte din ciclul În căutarea timpului pierdut și unul dintre cele mai mari romane ale copilăriei, descrie impresiile unui băiat sensibil despre familia și vecinii săi. Amintirile sale sunt readuse la viață de gustul unei madlene oferite de mama lui într-o zi de iarnă – poate cel mai celebru episod din scrierile lui Proust, revelator pentru așa-numita metodă a „memoriei involuntare“, prin care prozatorul revoluționează, practic, romanul secolului XX.
Crimele din Rue Morgue și alte povestiri, Edgar Allan Poe
Crimele din Rue Morgue și alte povestiri cuprinde cele mai cunoscute nuvele și povestiri ale lui Edgar Allan Poe, unul dintre cei mai provocatori scriitori ai secolului al XIX-lea. Poe este considerat inventatorul literaturii polițiste și a contribuit, de asemenea, la cristalizarea genurilor științifico-fantastic și horror.
Razboiul nu are chip de femeie, Svetlana Aleksievici
Svetlana Aleksievici, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, și-a dedicat șapte ani din viaţă colectării mărturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia ieșite din copilărie. După primele sentimente de euforie, asistăm la o schimbare radicală de ton, pe măsură ce ajungem la încercarea fatală a luptei, însoţită de partea sa de întrebări și de suferinţă. Abandonând tăcerea în care și-au găsit refugiul, aceste femei îndrăznesc, în sfârșit, să prezinte războiul așa cum l-au trăit.
Don Quijote de la Mancha vol.1, Miguel de Cervantes
Capodoperă a literaturii universale, strălucită satiră și reușită parodie a cărților de cavalerii, Don Quijote de Miguel de Cervantes este nu doar primul roman modern, este, de asemenea, o comedie savuroasă care continuă să încânte cititorii până în zilele noastre.
Don Quijote de la Mancha vol.2, Miguel de Cervantes
Pesemne cea mai tradusă carte după Biblie, Don Quijote de la Mancha este și va rămâne un îndreptar de înțelepciune, curaj și vis nedestrămat. Ce a făcut don Quijote poate muri, dar ceea ce a spus el rămâne viu și apt de resurecție. E constatarea fundamentală ce se desprinde din meditațiile unui „om secret“, în vremuri de cumplită restriște, cum a fost Tudor Vianu.
Maitreyi & Nunta în cer, Mircea Eliade
Plasat în decorul exotic și plin de mister al Indiei, Maitreyi este unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste din literatura română.
Roman de dragoste la rândul său, Nuntă în cer își desfășoară acțiunea în Bucureștiul de altădată, relatând destinul frământat a două cupluri, personaje enigmatice și tulburătoare.
Vezi lista primelor 40 de volume din colecție:
Crimă și pedeapsă, F.M. Dostoievski; Hamlet & Macbeth, William Shakespeare; Maestrul și Margareta, Mihail Bulgakov; Mândrie și prejudecată, Jane Austen; Roșu și Negru, Stendhal; 1984, George Orwell; La răscruce de vânturi, Emily Bronte; Doamna Bovary, Gustave Flaubert; Procesul, Franz Kafka; Pădurea spânzuraților, Liviu Rebreanu; Portretul lui Dorian Gray, Oscar Wilde; Anna Karenina vol.1, Lev Tolstoi; Anna Karenina vol.2, Lev Tolstoi; Darul lui Humboldt, Saul Bellow; În căutarea timpului pierdut. Swann, Marcel Proust; Crimele din Rue Morgue și alte povestiri, Edgar Allan Poe; Războiul nu are chip de femeie, Svetlana Aleksievici; Don Quijote de la Mancha vol.1, Miguel de Cervantes; Don Quijote de la Mancha vol.2, Miguel de Cervantes; Maitreyi & Nuntă în cer, Mircea Eliade; Doamna cu cățelul și alte povestiri, A.P. Cehov; Puterea și gloria, Graham Greene; Marele Gatsby, F. Scott Fitzgerald; Frații Karamazov vol.1, F.M. Dostoievski; Frații Karamazov vol.2, F.M. Dostoievski; Accidentul & Orașul cu salcâmi, Mihail Sebastian; Vârsta inocenței, Edith Wharton; David Copperfield vol.1, Charles Dickens; David Copperfield vol.2, Charles Dickens; Mantaua și alte povestiri, N.V. Gogol; Jane Eyre, Charlotte Bronte; Fugara, Alice Munro; Enigma Otiliei, G. Călinescu; Război și pace vol.1, Lev Tolstoi; Război și pace vol.2, Lev Tolstoi; Război și pace vol.3, Lev Tolstoi; Litera stacojie, Nathaniel Hawthorne; Decameronul vol.1, Giovanni Boccaccio; Decameronul vol.2, Giovanni Boccaccio; Un studiu în roșu. Semnul celor patru, Arthur Conan Doyle.