LiteraBlog Pentru că tu citești. Scrisoare pentru cititorul LITERA

Pentru că tu citești. Scrisoare pentru cititorul LITERA

…am putea să-ți povestim despre cele 70 de lansări de carte de anul acesta, despre cei 9 ani de Club de carte Litera, despre Noaptea Cărților Deschise, despre interviurile cu Shelley Read, Deepti Kapoor sau Jay Shetty, despre campanii de lectură, discuții despre educație, despre toate lucrurile care se întâmplă pentru ca o poveste să călătorească dintr-o minte în cealaltă.

…am putea vorbi despre traducători și despre redactori, despre cum facem selecția de titluri, despre colecții și despre autori, despre ilustratori și fotografi de eveniment, despre QR code-uri și campanii de promovare, despre font-uri și corp de literă, despre Inbox-uri pline ochi cu mail-uri, despre ochelari care se așază pe nas, degete care aleargă pe tastatură, despre Join Meeting și Complete Task, despre cum arată un volum proaspăt venit din tipar, despre festivaluri de literatură și bucuria pe care o aduce prezența unui scriitor printre cititorii lui.

…am putea să ne traducem în cifre și procente, să înghesuim un efort (dar și o aventură!) de un an în câteva paragrafe, să umplem zece rânduri cu zece corpuri de bibliotecă, să-ți fluturăm în fața ochilor câteva pagini din tot ce se construiește deja pentru anul următor.

Numai că tu citești. Așa că poate vrei o poveste. Despre ce ne ține împreună, ce ne leagă, ce ne duce în toate lumile spre care am deschis, anul acesta, sute de portaluri tipărite. Sunt universuri creative, idei, spații interioare imaginate de Hanya Yanagihara, Donna Tartt, David Attenborough, Robert Waldinger, David Goggins, Javier Marias, Amitav Ghosh, sunt istorii ilustrate ale lumii, ale cărților, ale războaielor și ale minunilor naturii, sunt miracole animate marca Disney, sunt călătorii cuprinse între coperte cartonate. Toate sunt destinate minții tale, spre deliciul și rafinarea cărei existăm.

La final de an, am imaginat o poveste pentru tine din voci de oameni care ne-au răspuns la întrebarea „Despre ce ar trebui să vorbim mai mult cu voce tare?” O găsești aici.

Îți mulțumim că ai citit cu noi anul acesta. Și pentru toată LITERAtura din biblioteca ta.

Echipa Litera

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.