- 45%

Galaad

0% of 100
RRP: 59,99 lei Preț special 32,99 lei
în stoc

Estimare livrare: 06.03.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 59,99 lei Preț special 32,99 lei

În anul 1956, către sfârșitul vieții sale, pastorul John Ames începe să-i scrie o lungă scrisoare fiului său, o scrisoare în care să-i împărtășească gânduri și întâmplări din viața sa și a înaintașilor săi. Ames este fiul unui preot din Iowa și nepotul unui alt preot care, în tinerețea sa din Maine, avusese o viziune a lui Hristos înlănțuit, viziune care îl determină să plece în Kansas și să lupte în Războiul Civil, în armata unionistă, pentru abolirea sclaviei.

Este o poveste despre legăturile sacre dintre fii și tați, legături puse la încercare în relația delicată dintre el însuși și John Ames Boughton, fiul rătăcitor al celui mai bun prieten al său. Este, totodată, povestea unei alte remarcabile viziuni, aceea asupra vieții și a miraculoasei Creații a lui Dumnezeu, o mărturisire despre felul în care înțelepciunea s-a călit în viața lui solitară și despre istoria care se transmite de-a lungul generațiilor, vie și prezentă, chiar și după ce trădările au fost date uitării.

Câștigător al Premiului Pulitzer și al National Book Critics Circle Award, romanul Galaad este un imn de slavă pentru întreaga existență ca formă de manifestare a divinității, pe care pastorul Ames o iubește cu pasiune și de care se va despărți în curând.

 

„Într-o perioadă a istoriei culturale dominată de superficialitate și soluții de moment, Marilynne Robinson este o miraculoasă anomalie: o scriitoare care, cu înțelepciune, cu grijă și tenacitate, explorează unele dintre cele mai profunde subiecte cu care se confruntă specia umană... Pătrunzător, captivant, liric... Robinson reușește să surprindă miracolul existenței înseși.“ Los Angeles Times Book Review

„Incandescent... magnific... un miracol literar.“ Entertainment Weekly

Despre Marilynne Robinson

Marilynne Robinson

description for Marilynne Robinson

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 19 ian. 2023
Colectie : Clasici Litera
Traducator(i) : Gigi Mihăiță
Tip Coperta : Broșată
Format : 127x197
Numar pagini : 320
ISBN : 978-606-33-9737-0