- 40%

Stapanele Lunii

Nota ta:
47 % of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 29,94 lei
în stoc

Estimare livrare: 19.06.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 29,94 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

În satul al-Awafi din Oman, trăiesc trei surori: Mayya, care se mărită după o dragoste neîmplinită; Asmaa’, care se căsătorește dintr-un simț al datoriei, dar este hotărâtă să-și ridice uniunea cu soțul său la nivelul aspirațiilor ei intelectuale; Khawla, care refuză numeroasele propuneri de căsătorie în așteptarea celui promis în copilărie, dar care a emigrat în Canada. Aceste trei femei, împreună cu familiile lor, își derulează poveștile pe parcursul a trei generații.

Într-o țară aflată mereu la o răscruce a istoriei, la confluența dintre Orient și Occident, dintre arhaic și modern, tradiția și superstiția încă domină societatea și conștiința individuală.

Frescă socială amplă și dinamică a Omanului din secolul XX și începutul secolului XXI, Stăpânele Lunii, primul roman în limba arabă distins cu prestigiosul premiu Man Booker International, oferă minunate pasaje lirice și pagini de dragoste de o rară frumusețe.

 

„O țesătură densă și luxuriantă... Alharthi construiește o tapiserie de vieți interconectate, unele dintre ele urmărite pe parcursul mai multor decenii, altele surprinse doar în anumite momente cruciale. Rareori am întâlnit o operă de ficțiune în care forma și fondul să fie în asemenea măsură inseparabile și bine legate, până la contopire.“ The New York Review of Books

„O poveste puternic impregnată de istorie, poezie și filosofie, dar marcată și de sclavie, căsnicii eșuate, pasiune și iubiri (nu atât de) secrete. The Atlantic

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 14 sept. 2022
Colectie : Clasici Litera
Autor(i) : Jokha Alharthi
Traducator(i) : Nicolae Dobrișan
Tip Coperta : Broșată
Format : 127x197
Numar pagini : 272
ISBN : 978-606-33-9438-6