- 25%

Lasa lumea in urma

Nota ta:
46 % of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 37,43 lei
în stoc

Estimare livrare: 24.04.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 37,43 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate
Audiobook
Ascultă pe
0,00 lei
Primele 7 zile, apoi 48 RON / luna (abonament Voxa nelimitat)

Amanda și Clay pleacă în vacanță împreună cu copiii lor, departe de agitația din New York, într-un colț îndepărtat din Long Island, unde urmează să stea într-o casă luxoasă, închiriată pentru o săptămână. În prima zi, adulții cumpără cantități enorme de mâncare, dulciuri și băuturi scumpe și profită din plin de piscină. Copiii stau cu ochii lipiți de televizor și de telefoane. Noaptea, însă, paradisul lor se destramă odată cu bătăile în ușă ale unui cuplu în vârstă, de culoare: Ruth și G.H., proprietarii casei, pe care nu-i întâlniseră niciodată personal, aduc vestea că în New York a avut loc o pană de curent, care a lăsat orașul în beznă. În împrejurări tot mai alarmante, cele două familii sunt puse la încercare: Câtă încredere să aibă unii în alții? Este casa de vacanță, izolată de civilizație, un loc în care să se simtă în siguranță? Și, în definitiv, ce s-a întâmplat în lumea de afară, pe care au vrut să o lase în urmă?

Rumaan Alam scrie un roman provocator și plin de suspans despre complexitatea misiunii de părinte, despre rasă și clase sociale, despre relevanța unor principii și valori în situații de criză extremă.

 

„Cea mai bună carte pe care o puteți citi în acest moment... O cursă teribilă perfect construită și, în același timp, un roman de idei, Lasă lumea în urmă combină tehnica narativă iscusită, o perspectivă nemiloasă asupra culturii consumeriste și câteva momente cu adevărat șocante... O lectură excepțională care vă va urmări multă vreme după ce veți parcurge în goană ultimele pagini.“ USA Today

„Atât de inteligent și atât de subtil, încât atrage cititorul într-o falsă impresie de siguranță și stăpânire a situației... Inițial, cartea pare să fie despre căsătorie și familia modernă, priorități și alegeri, despre felul în care se măsoară succesul în secolul XXI – atâta tot. Dar este mult mai mult de atât... Perfect sincronizat cu incertitudinea lumii în care trăim.Library Journal

 

Rumaan Alam a studiat scrierea creativă la Oberlin College. Este autorul romanelor Rich and Pretty (2016), That Kind of Mother (2018) și Lasă lumea în urmă (Leave the World Behind, 2020), finalist la National Book Award. Alte scrieri ale sale au apărut în The Wall Street Journal, The New York Times, New York Magazine, Buzzfeed și The New Republic. Este, de asemenea, gazda a două podcasturi pentru Slate. Locuiește în New York.

 

În exclusivitate pentru litera.ro, interviu VIDEO cu scriitorul Rumaan Alam

VIDEO. „Lasă lumea în urmă” de Rumaan Alam la Clubul de carte Litera. „Cartea strecoară un fel de frică, dar este o frică nouă față de ce am simțit anul acesta”

Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Lasă lumea în urmă” de Rumaan Alam

„Lasă lumea în urmă”, în topul celor mai citite cărți Litera

VIDEO. Autori consacrați din portofoliul Litera transmit mesaje cititorilor din România

O carte pe zi: „Lasă lumea în urmă” de Rumaan Alam

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 4 mar. 2021
Colectie : Buzz Books
Autor(i) : Rumaan Alam
Traducator(i) : Alexandru Cormoș
Tip Coperta : Broșată
Format : 130x200
Numar pagini : 304
ISBN : 978-606-33-7172-1