LiteraBlog VIDEO. Autori consacrați din portofoliul Litera transmit mesaje cititorilor din România

VIDEO. Autori consacrați din portofoliul Litera transmit mesaje cititorilor din România

În ultima zi de petrecere, scriitorii din portofoliul Editurii Litera au transmis mesaje speciale cititorilor lor din România. Santa Montefiore, Kristin Hannah, Jeanine Cummins, Ashley Audrain, Lori Gottlieb, Harriet Tyce, Anders Roslund, Rumaan Alam, Thomas Erikson, Elena Favilli sunt printre autorii din portofoliul Editurii Litera care au dorit să le mulțumească fanilor români care le-au citit cărțile.

„Salutare tututor fanilor mei fabuloși din România! Sunt Kristin Hannah, autoarea romanului „Cele patru vânturi. Sper că vă va face la fel de multă plăcere să citiți acest roman special pe cât mi-a făcut mie să îl scriu!”, este doar unul din mesajele transmise cititorilor din România.

Puteți urmări mesajele scriitorilor Litera aici!

Despre Lori Gottlieb, autoarea cărții Poate ar fi bine să discuți cu cineva

Lori Gottliebeste psihoterapeut, cu studii la Standford și Yale, unde a învățat despre culturi și civilizații din întreaga lume. La vârsta de 20 de ani s-a concentrat pe arta narativă vizuală, lucrând ca producător de televiziune, dar și în industria cinematografică, iar la scurt timp după aceea s-a reîntors la Standford pentru a studia medicina. În acea perioadă a publicat prima sa carte și a decis să scrie în continuare.

Pe lângă meseria de psihoterapeut, Lori Gottlieb scrie săptămânal la ziarul The Atlantic o rubrică de sfaturi intitulată ,,Dear Therapist” și publică articole periodic pentru The New York Times. Colaborează, printre alții, cu The Today Show, Good Morning America, CBS This Morning și CNN. A mai publicat: Stick Figure, Inside the Cult of Kibu (coautoare), I Love You, Nice to Meet You (coautoare), Marry Him.

Despre Ashely Audrain, autoarea cărții Îndoiala

Ashley Audrain și-a scris romanul de debut, Îndoiala (The Push, 2020), după ce a renunțat la jobul de director de publicitate la Penguin Books Canada, pentru a se ocupa de cei doi copii ai ei. Înainte de a lucra la Penguin, a trăit o vreme în Los Angeles, apoi s-a stabilit la Toronto, unde locuiește și acum, împreună cu familia.

Despre John Strelecky, autorul cărții Cafeneaua de la capătul lumii

John P. Strelecky este autorul mai multor bestselleruri motivaționale și inspiraționale, fiind, alături de Oprah Winfrey, Tony Robbins și Deepak Chopra, una dintre personalitățile marcante în domeniul dezvoltării personale. Cărțile sale au fost traduse în 35 de limbi și s-au vândut în peste 3 milioane de exemplare în întreaga lume.

La treizeci și trei de ani, după un eveniment care i-a schimbat viața, Strelecky a scris prima sa carte, Cafeneaua de la capătul lumii (The Why Café). Lucrarea a cunoscut un succes fulgerător, reprezentând o sursă de inspirație pentru cititori de pe toate continentele. I-au urmat alte volume, printre care Life Safari, The Big Five for Life, Întoarcere la Cafeneaua de la capătul lumii (Return to The Why Café), Ahas! – Moments of Inspired Thought și The Big Five for Life Continued.

Prin intermediul scrierilor și aparițiilor sale televizate și la radio, mesajul lui John a ajuns la oameni de pretutindeni, motivându-i să-și trăiască viețile așa cum își doresc cu adevărat. Atunci când nu scrie și nu participă la conferințe, își petrece timpul călătorind, cu rucsacul în spate, în jurul lumii. A întreprins călătorii îndelungate în Africa, bazinul amazonian, peninsula Yucatán, America de Sud, sud-estul Asiei, Europa și China.

Despre Santa Montefiore, autoarea cărții Primăvara în Toscana

Santa Montefiore a scris 20 de romane, care s-au bucurat de aprecierea cititorilor din toată lumea, printre care Casa de la malul măriiPrimăvară în ToscanaVremea dragostei și a războiului sau Farul cu secrete (care va apărea în curând la Editura Litera).

Citește și: Dosar: Santa Montefiore, autoare a 20 de romane care s-au bucurat de aprecierea cititorilor din toată lumea

Este căsătorită cu istoricul Simon Sebag Montefiore, autor al unor cărți de referință precum Titani ai istoriei. Giganții care ne-au schimbat lumea  sau Monștri. Cele mai malefice personalități istorice, de la Nero la Osama bin Laden (apărute la Editura Litera)Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unui prieten comun, istoric, care își amintește că erau singurele persoane care știau pe de rost versurile musicalului Evita.

Despre Harriet Tyce, autoarea cărții Portocala sângerie

Harriet Tyce s-a născut și a crescut în Edinburgh. A studiat literatura engleză la Oxford University, apoi dreptul la City University, după care a fost avocat de drept penal timp de aproape zece ani. Mai târziu, a început să scrie și a absolvit un masterat de scriere creativă (ficțiune polițistă) la University of East Anglia. A debutat în 2019 cu romanul Portocala sângerie (Blood Orange), urmat, în 2020, de The Lies You Told. Locuiește în nordul Londrei, împreună cu soțul și copiii.

Despre Anders Roslund, autorul cărții Trei zile

Anders Roslund  este un scriitor suedez de thrillere. A publicat până în prezent zece romane ca autor în parteneriatele de succes Roslund & Hellström şi Roslund & Thunberg. A primit numeroase premii internaţionale prestigioase, iar cărţile sale au fost traduse în peste 30 de limbi şi s-au vândut în peste 4 milioane de exemplare. Trei zile (Jamåhonleva, 2019) este primul roman publicat de Anders Roslund ca autor unic, fiind urmat de Trei ani (Sovsågott, 2020).

Despre Jeannine Cummins, autoarea cărții Pământ american

Jeanine Cummins este autoarea romanelor The Outside Boy, The Crooked Branch și American Dirt, carte publicată în peste 30 de țări. A scris, de asemenea, un volum de factură autobiografică, A Rip in Heaven.

Trăiește în New York cu soțul și cei doi copii.

Citește și: O carte pe zi: „Pâmânt american” de Jeanine Cummins

Despre Rumaan Alam, autorul cărții Lasă lumea în urmă

Rumaan Alama studiat scrierea creativă la Oberlin College. Este autorul romanelor Rich and Pretty (2016), That Kind of Mother (2018) și Lasă lumea în urmă (Leave the World Behind, 2020), finalist la National Book Award. Alte scrieri ale sale au apărut în The Wall Street Journal, The New York Times, New York Magazine, Buzzfeed și The New Republic. Este, de asemenea, gazda a două podcasturi pentru Slate. Locuiește în New York.

Citește și: VIDEO. „Lasă lumea în urmă” de Rumaan Alam, dezbătut la Clubul de carte Litera. „Cartea strecoară un fel de frică, dar este o frică nouă față de ce am simțit anul acesta”

Despre Kristin Hannah, autoarea cărții Cele patru vânturi

Kristin Hannah a scris peste 20 de romane, printre acestea numărându-se bestsellerurile A doua șansă (On Mystic Lake, 1999), Aleea cu licurici (Firefly Lane, 2008), carte vândută în 1,2 milioane de exemplare, Grădina de iarnă (Winter Garden, 2010), Privighetoarea (The Nightingale, 2015), roman tradus în 43 de limbi și vândut în 2 milioane de exemplare și Un nou început (The Great Alone, 2018).

Citește și: Kristin Hannah, autorul lunii februarie pe litera.ro

Aleea cu licurici a devenit bestseller absolut în 2009, un roman esențial care a adus împreună femeile pentru o cauză comună, iar Privighetoarea a fost votată, în 2015, cea mai bună carte a anului de către Amazon, Buzzfeed, iTunes, Library JournalThe Wall Street Journal și The Week. În plus, romanul a câștigat Premiul Goodreads și People’s Choice Award. Audiobookul Privighetoarea a câștigat Premiul pentru audiobookul anului la categoria ficțiune. Romanele sale PrivighetoareaUn nou început și Frontul de acasă urmează să fie ecranizate de case de producție importante.

Citește și: Dosar de autor: Kristin Hannah, autoarea cu peste 20 de bestselleruri internaționale

Înainte să se dedice în totalitate scrisului, Kristin a lucrat ca avocat. Locuiește în Pacific Northwest împreună cu soțul ei.

Despre Elena Favilli, autoarea cărții Povești de seară pentru fete rebele

Elena Favilli este antreprenor media și jurnalistă. A lucrat pentru revista Colors, pentru editura McSweeney’s, pentru televiziunea națională italiană RAI, ziarele Il Post și La Repubblica și a condus redacției digitale de știri pe ambele maluri ale Atlanticului. A absolvit un masterat în semiotică la Universitatea din Bologna (Italia) și a studiat jurnalismul digital la U.C. Berkeley. În 2011 a creat Timbuktu, prima revistă iPad pentru copii. Este fondatorul și directorul companiei Timbuktu Labs.

Citește și: O carte pe zi: „Povești de seară pentru fete rebele” de Elena Favilli și Francesca Cavallo

Despre Thomas Erikson, autorul cărții Înconjurat de idioți

Suedezul Thomas Erikson este expert în analiza comportamentului uman, lector activ și autor de bestselleruri. De mai bine de 15 ani, călătorește prin toată Europa, pentru a ține prelegeri și seminarii în suedeză și engleză.

Citește și: O carte pe zi, 7 aprilie 2021: „Înconjurat de idioți” de Thomas Erikson

Printre clienți se numără managerii unor companii de top, între care IKEA, Coca Cola, Microsoft, Volvo și KIA Motors.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.