lipsă stoc

- 40%

Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova

Nota ta:
82 % of 100
RRP: 249,90 lei Preț special 149,94 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 249,90 lei Preț special 149,94 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Realizată în urma unei documentări care a durat mai bine de 13 ani, Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova este una dintre cele mai cuprinzătoare și mai amănunțite lucrări despre istoria românilor.

Coordonatorii acestui proiect cultural sunt Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române și Ioan Bolovan, profesor doctor la Facultatea de Istorie și Filozofie din Cluj. La realizarea volumului a participat un colectiv de 12 autori, reputați profesori universitari, cercetători științifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iași și București.

În cele 800 de pagini, Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova poartă cititorul prin toate perioadele istorice făcând o prezentare obiectivă și documentată a faptelor și a evenimentelor: de la perioada preistorică, epoca Daciei înainte de romani, apariția limbii române pâna Marea unire, perioada regimului comunist și România postdecembristă.

Textele sunt însoție de fotografii reale, hărți și documente de arhivă iar la final, lucrarea conține o cronologie istorică foarte utilă, care oferă o imagine de ansamblu asupra evenimentelor importante.

Dincolo de orice teorie istorică, autorii volumului Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova au căutat să fie obiectivi și să ofere cititorilor o descriere și o analiză a factorilor care au afectat și au influențat cursul istoriei românilor.

Cu un conținut valoros și o prezentare tipografică excepțională, Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova este o carte importantă pentru biblioteca fiecărui român.

 

“Scopul nostru a fost să facem cea mai frumoasă și mai documentată carte de istorie românească care a apărut vreodată, iar pentru asta şi-au adus contribuţia o mulţime de specialişti”, Anatol Vidraşcu, fondatorul Editurii Litera

“Această carte de istorie este menită să învingă uitarea și să conducă la frângerea risipirii noastre.” Ioan-Aurel Pop, unul dintre coordonatorii lucrării

“Volumul prezintă o istorie sinceră a românilor iar titlul lui se justifică din perspectiva prezenţei noastre în marea istorie europeană şi universală. Ioan Bolovan, unul dintre coordonatorii lucrării

“Acest volum nu-şi propune să dărâme sau să construiască mituri, ci să arate că suntem un popor european cu bune şi cu rele, cu momente de care să ne mândrim şi momente pe care ar fi mai bine să nu le mai repetăm.” Cosmin Popa, cercetător ştiinţific şi unul dintre autorii cărții

Despre Ioan-Aurel Pop, Ioan Bolovan

Ioan-Aurel Pop, Ioan Bolovan

Ioan-Aurel Pop, Ioan Bolovan

Ioan-Aurel Pop este președinte al Academiei Române, profesor și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, autor și coautor a peste 70 de cărți, tratate și manuale și a peste 500 de studii și articole. Este Doctor Honoris Causa a 10 universități din țară și din străinătate și membru al unor academii și societăți savante străine.

Ioan Bolovan este istoric român, profesor universitar și prorector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca între 2012-2020, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române și membru corespondent al Academiei Române.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 15 mai 2018
Tip Coperta : Cartonată
Format : 205 x 260
Numar pagini : 816
ISBN : 978-606-33-2459-8