Prevenirea bolilor cardiovasculare

0% of 100
19,17 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Bolile cardiovasculare reprezintă prima cauză a mortalităţii la nivel mondial, fiind responsabile de un deces din trei. Studiile ştiinţifice demonstrează că alimentaţia este unul dintre factorii de risc cei mai importanţi. Din fericire, este şi cel asupra căruia se poate acţiona uşor în termenii prevenirii.În această lucrare foarte documentată, Michel Montignac ne ajută să înţelegem varietatea şi amploarea factorilor de risc cardiovasculari.

Autorul denunţă ideile preconcepute în materie, reabilitând unele alimente cum sunt brânzeturile, ouăle, ciocolata neagră, vinul şi chiar foie gras. Ca model de alimentaţie corectă este propusă cea mediteraneeană, bogată în fructe, legume, peşte, ulei de măsline, pâine cu multe fibre etc. În plus, este readus în discuţie aşa-zisul paradox francez, datorat mai ales unui consum mediu, regulat, de vin.

Sprijinit de studii ştiinţifice care demonstrează că recomandările alimentare din dieta lui sunt printre cele mai bune pentru diminuarea factorilorderisccardiovasculari, Michel Montignac ne invită încă o dată să abordăm viaţa în cel mai bun mod, cel al gastronomiei nutriţionale.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 26 mai 2011
Tip Coperta : Broșată
Format : 130 x 200
Numar pagini : 208
ISBN : 978-606-600-260-8