- 65%

Alte 100 de greseli care au schimbat istoria

Nota ta:
55 % of 100
RRP: 49,99 lei Preț special 17,50 lei
în stoc

Estimare livrare: 24.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,99 lei Preț special 17,50 lei

Privite în retrospectivă, evenimentele desfășurate de-a lungul deceniilor și deciziile luate în unele cazuri, începând cu China anului 259 î.Hr. și până la unul dintre cele mai mari dezastre nucleare, ne pun pe gânduri.

Volumul de față prezintă o sută de astfel de decizii, unele îngrozitoare, altele mai puțin inspirate.

Parlamentul britanic adoptă Legea Timbrului, punând coloniile americane să plătească pentru propria apărare – care duce la o revoluție.

În 1929, președintele Herbert Hoover a hotărât să lase economia să-și revină de la sine... ca rezultat, Marea Criză se adâncește și mai mult.

Nixon înregistrează toate discuțiile sale din Biroul Oval gândindu-se că vor avea o mare valoare istorică la un moment dat. S-a dovedit că a avut dreptate când aceleași casete l-au costat funcția de președinte.

Carol I încheie un acord cu irlandezii pentru a lupta împotriva Parlamentului, care îl face, în schimb, să piardă sprijinul public – și mai târziu capul.

 

În această carte veți găsi poveștile unora dintre cei mai puternici bărbați din istorie, care au luat decizii îngrozitoare și au făcut erori evidente. Probabil vă veți întreba cum poți restrânge opțiunile la doar 100 de exemple de-a lungul istoriei. Cele incluse în acest volum sunt printre cele mai interesante și mai cumplite erori pe care le-au făcut generali, regi și președinți. Unele au schimbat totul în mod radical, unele sunt haioase, iar de altele vă veți minuna că s-au întâmplat. Aceste erori, decizii greșite și scandaluri ocazionale au influențat lumea de astăzi. Când privim spre trecut, este limpede că mersul istoriei se mai poticnește din când în când. Felul în care trăim, muncim și iubim acum este în mare măsură rezultatul erorilor, care, la rândul lor, sunt rezultatul unor planuri strălucite sau al îndrumărilor unui lider inspirat. Priviți bine în jur și apoi citiți titlurile. Credeți că s-a ajuns aici intenționat?

 

BILL FAWCETT a fost profesor, director de corporație și decan de colegiu și este autorul sau coautorul a mai mult de 12 cărți, incluzând 100 de greșeli care au schimbat istoria, Crede-mă, știu ce spun și 101 Stumbles in the March of History. Deține compania Bill Fawcett & Associates și este unul dintre fondatorii Mayfair Games, o companie care produce jocuri.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 16 iun. 2022
Autor(i) : Bill Fawcett
Traducator(i) : Dragos Tudor
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 448
ISBN : 978-606-33-8923-8