lips─â stoc

Anna Karenina. Vol. 123

0% of 100
29,90 lei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
29,90 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Considerat de William Faulkner cel mai bun roman al tuturor timpurilor, Anna Karenina este povestea a dou─â cupluri din aristocra╚Ťia rus─â care întruchipeaz─â pentru Tolstoi dou─â ipostaze diferite ale vie╚Ťii amoroase ╚Öi de familie. Fermec─âtoarea Anna Karenina, m─âritat─â de tân─âr─â cu un b─ârbat rigid ╚Öi ra╚Ťional, descoper─â iubirea carnal─â, p─âtima╚Ö─â al─âturi de chipe╚Öul ofi╚Ťer Aleksei Vronski, pentru care accept─â în cele din urm─â s─âÔÇĹ╚Öi p─âr─âseasc─â so╚Ťul ╚Öi copilul. Spre deosebire de Anna ╚Öi de amantul ei, uni╚Ťi printr -o pasiune aproape fatal─â, Kitty ╚ścerba╚Ťkaia ╚Öi Konstantin Levin tr─âiesc o poveste de iubire idilic─â. Dup─â un început dureros – Kitty a fost respins─â de Vronski în favoarea Annei dup─â ce ea îns─â╚Öi refuzase cererea în c─âs─âtorie a lui Levin –, cei doi se reg─âsesc, învingânduÔÇĹ╚Öi fiecare mândria r─ânit─â.

Cu m─âiestria sa psihologic─â ╚Öi stilistic─â neegalat─â, Tolstoi construie╚Öte întregul roman pe contrastul dintre aceste dou─â concep╚Ťii de via╚Ť─â ╚Öi pe modul în care ele se insereaz─â în ╚Ťes─âtura moral─â a societ─â╚Ťii ruse din a doua jum─âtate a secolului al XIX -lea.

 

Tolstoi este cel mai mare prozator rus. Iar m─âre╚Ťia lui se datoreaz─â calit─â╚Ťii rare de a se adapta la statura noastr─â, la ritmul nostru. Proza lui e ritmat─â de b─ât─âile propriei noastre inimi, iar personajele sale par s─â se mi╚Öte la fel de firesc în lumea noastr─â ca trec─âtorii care ni se perind─â pe sub ferestre în timpul lecturii. Vladimir Nabokov

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 16 aug. 2019
Colectie : Carte Pentru Toti
Autor(i) : Lev Tolstoi
Traducator(i) : Anca Irina Ionescu
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 1168
ISBN : 978-606-33-4082-6