- 40%

Calatorii cu Charley in cautarea Americii

Nota ta:
100 % of 100
RRP: 34,90┬álei Pre╚Ť special 20,94┬álei
în stoc

Estimare livrare: 28.06.2024

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 34,90┬álei Pre╚Ť special 20,94┬álei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

C─âl─âtoria pe care John Steinbeck o face ├«n jurul Statelor Unite ale Americii ar fi fost o c─âl─âtorie solitar─â, dac─â nu l-ar fi ├«nso╚Ťit pudelul Charley; ar fi fost o c─âl─âtorie de descoperire a Americii, dac─â n-ar fi fost una de adio. ├Än cele 10 000 de mile parcurse cu Rosinanta, camioneta sa, scriitorul ia contact cu realitatea ╚Ť─ârii ╚Öi a na╚Ťiunii despre care a scris, dar pe care admite c─â nu o cunoa╚Öte suficient. Asimileaz─â pas cu pas marea diversitate a oamenilor, a culturilor locale ╚Öi a modurilor de via╚Ť─â: de la c─âtunele uitate de lume la metropolele ame╚Ťitoare; de la fermierul din New England preocupat de incertitudinea viitorului din perspectiv─â politic─â la localnicii din Maine care, din antipatie fa╚Ť─â de turi╚Öti, sunt ├«n stare s─â le indice un traseu gre╚Öit.

Mai mult, anticipeaz─â marile probleme cu care omenirea urmeaz─â s─â se confrunte con╚Ötient abia peste decenii: consumul excesiv, acumularea de de╚Öeuri, falia dintre deciden╚Ťi ╚Öi mase, depresia generat─â de tipare sociale ╚Öi economice de╚Öarte, dificult─â╚Ťile de adaptare la ritmul alert al tehnologiz─ârii.

 

Steinbeck scrie despre lucrurile pe care le descoper─â ╚Öi despre oamenii pe care-i ├«nt├ólne╚Öte ├«n pagini ├«nsufle╚Ťite de ritm, emo╚Ťionante, schi╚Ť├ónd un portret al naturii umane ├«n secolul XX greu de surprins de altcineva.The Atlantic Monthly

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 29 mar. 2021
Colectie : Carte Pentru Toti
Autor(i) : John Steinbeck
Traducator(i) : Valentina Georgescu
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 384
ISBN : 978-606-33-7196-7