Babbit

0% of 100
39,90 lei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

„Nu cunosc nici un alt roman american care s─â prezinte cu mai mult─â acurate┼úe adev─ârata Americ─â. [Babbitt] este un document social de prim rang.“       (H.L. Mencken, cronic─â la apari┼úia romanului, 1922)

 

„Mi-a┼č dori s─â fi scris eu Babbitt.“       (H.G. Wells)

 

„Babbitt este un om de afaceri modest, nu îndeajuns de important pentru a lupta cu institu┼úiile sacre c─ârora americanul de rând ┼či-a vândut sufletul ca s─â se poat─â bucura de pace ┼či prosperitate. Înfrângerea sa, descris─â cu for┼úa, admirabila în┼úelepciune ┼či umorul unui mare scriitor, este înfrângerea unei întregi na┼úiuni. De aceea cartea a provocat o atât de profund─â tulburare în America ┼či a avut un succes atât de durabil. În spiritul acesta trebuie s─â o citim dac─â vrem s-o în┼úelegem ┼či s─â fim impresiona┼úi de ceea ce are ea s─â ne transmit─â.“       (Paul Morand)

 

„[Lewis ...] a administrat Statelor Unite un pumn drept în plexul solar, a imortalizat un personaj tipic american ┼či a ad─âugat limbii noastre câteva cuvinte care au devenit moned─â curent─â.“       (The Times)

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 29 iul. 2015
Colectie : Clasici Litera
Autor(i) : Sinclair Lewis
Traducator(i) : Sofia Marian
Tip Coperta : Cartonat─â
Format : 107 x 177
Numar pagini : 480
ISBN : 978-606-741-320-5