- 55%

Babilon

Nota ta:
80 % of 100
RRP: 39,90┬álei Pre╚Ť special 17,96┬álei
în stoc

Estimare livrare: 24.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 39,90┬álei Pre╚Ť special 17,96┬álei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Elisabeth, o femeie de ╚Öaizeci de ani, locuie╚Öte ├«mpreun─â cu so╚Ťul ei, Pierre, ├«ntr-un mic apartament din Deuil-lÔÇÖAlouette, ├«n suburbiile Parisului. Din plictiseal─â, Elisabeth hot─âr─â╚Öte s─â ias─â din coti dian ╚Öi s─â organizeze o ÔÇ×petrecere a prim─âveriiÔÇť, la care cei doi ├«╚Öi invit─â prietenii, dar ╚Öi vecinii, pe Lydie ╚Öi Jean-Lino, cu care au f─âcut cuno╚Ötin╚Ť─â de cur├ónd.

Dup─â preg─âtiri grandioase, seara se desf─â╚Öoar─â plin─â de veselie, ├«n ritmul sticlelor care se golesc, al discu╚Ťiilor mondene ╚Öi sterile, al ├«ncerc─ârilor de seduc╚Ťie ╚Öi al unor zeflemele care trezesc vechi resentimente. Este suficient─â ├«ns─â o ne├«n╚Ťelegere banal─â pentru ca aceast─â mic─â petrecere burghez─â s─â scape de sub control ╚Öi s─â se transforme ├«ntr-o dram─â.

Babilon este o comedie brutal─â ╚Öi plin─â de melancolie despre absurditatea vie╚Ťii, a iubirii ╚Öi a prieteniei, a timpului care trece f─âr─â a ╚Öterge nici dorin╚Ťele, nici frustr─ârile noastre. Un roman cu adev─ârat original, scris de una dintre cele mai inventive ╚Öi ├«ndr─âz ne╚Ťe autoare contemporane.

 

ÔÇ×Reza este fascinat─â de ceea ce aproape ├«ntotdeauna r─âm├óne nerostit: Ce se ├«nt├ómpl─â dac─â ├«ndr─âznim s─â spunem ceea ce credem? Babilon este un roman mai ├«ntunecat ╚Öi mai misterios dec├ót piesele care i-au adus autoarei faima... ┬źNoroco╚Öi sunt cei care cred c─â via╚Ťa face parte dintrun ansamblu echilibrat┬╗, reflecteaz─â Elisabeth. Orice cititor care pleac─â de la o astfel de credin╚Ť─â va ajunge s─â fie convins de contrariu p├ón─â la finalul pove╚Ötii tulbur─âtoare a lui Reza.ÔÇť The New York Times Book Review

ÔÇ×U╚Öurin╚Ťa friz├ónd comedia pe care Yasmina Reza o aduce ├«n cadrul unei pove╚Öti altfel ├«ntunecate ne reaminte╚Öte de for╚Ťa sa ca scriitor dramatic, totul conduc├ónd la o carte ciudat─â ╚Öi memorabil─â.ÔÇť The Sunday Times

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 13 nov. 2019
Colectie : Clasici Litera
Autor(i) : Yasmina Reza
Traducator(i) : Doru Mareș
Tip Coperta : Broșată
Format : 127x197
Numar pagini : 208
ISBN : 978-606-33-3612-6