LiteraBlog Club de carte Litera cu Marius Constantinescu. Volumul „Goana nebună a lumii” de Colum McCann, dezbătut în cadrul ediției din februarie. Cum puteți participa

Club de carte Litera cu Marius Constantinescu. Volumul „Goana nebună a lumii” de Colum McCann, dezbătut în cadrul ediției din februarie. Cum puteți participa

Miercuri, 23 februarie 2022, de la ora 19:00, vă așteptăm live, pe Zoom, la cea de-a 87-a ediție a Clubului de carte Litera, moderat de Marius Constantinescu, jurnalist cultural. Alături de cititori, Marius va dezbate romanul Goana nebună a lumii de Colum McCann, un roman de mare anvergură, cu note sociale pregnante, ce surprinde spiritul Americii într-o epocă de tranziție, de promisiuni enorme și, retrospectiv, de o inocență înduioșătoare.

Click aici pentru a te înscrie la Clubul de carte Litera cu Marius Constantinescu!

Participarea la această ediție a Clubului de carte Litera va fi asigurată în limita a 30 de locuri. Pentru participare, vă rugăm să completați formularul până marți, 22 februarie 2022, la ora 14:00. Dacă locurile disponibile se vor ocupa înainte de data limită de înscriere, formularul se va închide automat.

Marius Chivu despre Colum McCann: „Vieți pe sfoară”

Despre Goana nebună a lumii

În zorii unei zile de vară târzie din 1974, locuitorii din sudul Manhattanului stau încremeniți, uitându-se cu gurile căscate la Turnurile Gemene. Un funambul misterios aleargă, dansează și sare între cei doi zgârie-nori, suspendat la patru sute de metri deasupra pământului. Pe străzile de dedesubt, o multitudine de vieți obișnuite devin extraordinare datorită măiestriei cu care Colum McCann știe să zugrăvească portretul unui oraș și al locuitorilor săi.

Citește un fragment în avanpremieră din „Goana nebună a lumii” de Colum McCann

Un călugăr irlandez care-și înfruntă demonii, un grup de mame care-și jelesc fiii morți în Vietnam, o artistă care asistă la un accident de mașină cu fuga autorului, o bunică prostituată care face tot posibilul să-și ocrotească familia – țesând laolaltă aceste vieți aparent disparate, alegoria lui McCann prinde viață în vocile de neuitat ale newyorkezilor, uniți în mod neașteptat de speranță, frumusețe și „delictul artistic al secolului“.

Toată luna februarie 2022, cartea Goana nebună a lumii este disponibilă cu 40% reducere și transport gratuit!

Ce spun criticii despre Goana nebună a lumii

„Ca un aruncător de baseball în vârf de formă, McCann schimbă permanent viteza, adoptând voci, tonuri și stiluri diferite când trece de la o linie narativă la alta… Un semn că romanul își îndeplinește ambiția uriașă este faptul că McCann continuă să introducă noi personaje, legându-le cu îndemânare de cele de dinainte, pe măsură ce povestea se îndreaptă spre deznodământul surprinzător și profund emoționant.“ (The New York Times Book Review)

„Acesta este darul lui McCann, de a găsi har în suferință și magie în viața de zi cu zi și de a-l cufunda pe cititor în lumea dezvăluită astfel… Un roman plin de personalitate și de stări de spirit diferite.“ (San Francisco Chronicle)

„O carte fantastică, multistratificată și emoționantă și totodată o lectură extraordinar de plăcută. Cine altul decât un irlandez ar putea să scrie unul dintre cele mai mari romane despre New York din toate timpurile? Conține atâta pasiune, umor și viață pură, încât la sfârșit veți rămâne buimaci, amețiți, copleșiți. (Dave Eggers)

Despre Colum McCann

Colum McCann s-a născut în Dublin și a studiat jurnalismul. Este autorul romanelor Songdogs (1995), This Side of Brightness (1998), Dansatorul (Dancer, 2003), Zoli (2006), Goana nebună a lumii (Let the Great World Spin, 2009), Transatlantic (TransAtlantic, 2013) și Apeirogon (2020). A mai scris trei cărți de povestiri bine primite de critică și un volum de nonficțiune intitulat Letters to a Young Writer (2017). Lucrările i-au fost publicate în peste patruzeci de limbi. A primit multe distincții internaționale, printre care National Book Award, International IMPAC Dublin Literary Award, o bursă Guggenheim, Premiul Pushcart și o nominalizare la Oscar pentru scurtmetrajul Everything in This Country Must.

Este membru al Academiei Americane de Arte și Litere și a primit Ordinul Chevalier des Arts et des Lettres din partea guvernului francez. A mai obținut premii în Italia, Germania și China. Colaborează la The New YorkerThe New York TimesThe Atlantic și The Paris Review și predă în cadrul programului de masterat în creative writing de la Hunter College. Locuiește cu familia în orașul New York, unde este cofondator al organizației internaționale nonprofit de schimburi narative Narrative 4.

De același autor:

Alătură-te discuției și spune-ne impresiile tale, momentele preferate, citatele care te-au inspirat. Detalii aici!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.