- 65%

Apeirogon

Nota ta:
50 % of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 17,47 lei
în stoc

Estimare livrare: 19.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 17,47 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate
Audiobook
Ascultă pe
0,00 lei
Primele 7 zile, apoi 48 RON / luna (abonament Voxa nelimitat)

Rami Elhanan și Bassam Aramin trăiesc aproape unul de celălalt – și totuși sunt complet diferiți. Rami e israelian. Bassam e palestinian. Plăcuța de înmatriculare a lui Rami e galbenă. Plăcuța de înmatriculare a lui Bassam e verde. Rami face cincisprezece minute cu mașina până în Cisiordania. Același drum îi ia lui Bassam o oră și jumătate.

Ambii bărbați și-au pierdut fiicele. Fata de treisprezece ani a lui Rami, Smadar, a fost ucisă într-un atentat sinucigaș în timp ce se ducea să-și cumpere cărți împreună cu prietenele ei. Fiica lui Bassam, Abir, în vârstă de zece ani, a fost ucisă cu un glonț de cauciuc de un membru al poliției de frontieră în fața școlii. În buzunar avea o brățară de dropsuri pe care nu apucase să le mănânce.

Rami și Bassam au fost crescuți să se urască unul pe celălalt. Și totuși devin cei mai buni prieteni.

În acest roman epic – numit după un poligon cu un număr de laturi infinit numărabil –, Colum McCann străbate secole și continente, realizând o țesătură în care timpul, arta, istoria, natura și politica alcătuiesc o tapiserie de prietenie, dragoste, pierdere și apartenență. Muzical, plin de forță, delicat și ambițios, Apeirogon este romanul vremurilor noastre.

 

„McCann face o echilibristică perfectă între viață și artă; scriind cu un lirism și o empatie extraordinare, surprinde modul în care se propagă atât efectele provocate de violență și durere, cât și frumusețea și puterea miraculoasă a prieteniei și a iubirii, a curajului și a adevărului.Booklist

„Un apeirogon este un poligon cu un număr infinit de laturi – iar cartea transcendentă a lui Colum McCann este plină de sute de segmente emoționale care îndeamnă la reflecție. McCann transformă aceste realități crude în ficțiune captivantă, și o face cu o imensă forță poetică.Independent

„Orbitor... hipnotic... sfâșietor și fascinant... Pe lângă strălucirea caleidoscopică a narațiunii, aceasta este și o poveste profund umană.“ San Francisco Chronicle

 

Citește AICI un fragment din roman

În exclusivitate pentru litera.ro, interviu VIDEO cu autorul Colum McCann

Opinie: Bogdan Alexandru Stănescu despre Apeirogon”: Un roman imposibil” 

O carte pe zi: Apeirogon”, un roman care surprinde prietenia imposibilă dintre un israelian și un palestinian

Opinie: Bedros Horasangian despre Apeirogon”: O relatare care împletește elemente de speculație, amintire, fapt și imaginație”

Volumul Apeirogon” în topul preferințelor cititorilor 

Te-ar mai putea interesa și un fragment din romanul Transatlantic”, de Colum McCann

Dacă ți-a plăcut acest roman, recomandă-l și altor cititori printr-un simplu click în partea de sus a paginii: distribuie și/ sau votează. Îți mulțumim!

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 12 nov. 2020
Colectie : Clasici Litera
Autor(i) : Colum McCann
Traducator(i) : Bogdan Perdivară
Tip Coperta : Broșată
Format : 127x197
Numar pagini : 560
ISBN : 978-606-33-6553-9