LiteraBlog Joi, 2 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Coco Chanel: Viața intimă” de Lisa Chaney

Joi, 2 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Coco Chanel: Viața intimă” de Lisa Chaney

Joi, 2 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Coco Chanel: Viața intimă, de Lisa Chaney

În Coco Chanel: Viața intimă, Lisa Chaney spune povestea controversată a unei figuri misterioase care a schimbat moda secolului trecut. 

Revoluționând stilul vestimentar al femeilor, Gabrielle „Coco“ Chanel a fost cel mai influent creator de modă al secolului XX, iar călătoria sa extraordinară și neconvențională – de la sărăcie la lux – a ajutat la conturarea ideii de femeie modernă. 

Scoțând la iveală o viață fascinantă, această biografie remarcabilă arată de ce numele de Chanel înseamnă eleganță, dar și un caracter rebel. Legăturile sale, ale căror detalii tragice și penetrante au scăpat biografilor anteriori, par rupte din legende. Inteligentă și fascinantă, Coco Chanel a fost muză, amantă și sponsor pentru cei mai cunoscuți artiști ai secolului, inclusiv pentru Picasso, Dalí și Stravinski. 

Pornind de la scrisori de dragoste și de la alte documente descoperite recent, Lisa Chaney prezintă adevărul despre viața intimă a lui Coco Chanel, inclusiv despre dependența de droguri și despre iubitul său german din al Al Doilea Război Mondial, creând poate cel mai provocator și mai complex portret de până acum.

CE SPUN CRITICII DESPRE COCO CHANEL: VIAȚA INTIMĂ

Cea mai bună carte despre Chanel din ultima vreme […] Autoarea are grijă să prezinte contextul istoric pe tot parcursul volumului, dar fără să se îndepărteze de subiect.“ (The Wall Street Journal)

Bogată în detalii alese cu grijă […] spune povestea unei vieți remarcabile.“ (Harper’s Magazine

Implicarea lui Chaney în subiectul cărții sale este evidentă, iar cercetarea sa exhaustivă a vieții lui Chanel – în special a aspectelor întunecate și mai enigmatice – și a istoriei culturale pe care a influențat-o atât de profund transformă volumul într-o lucrare fascinantă și informativă.“  (Kirkus Reviews)

Amănunțit cercetată, biografia fascinantă semnată de Chaney se bazează pe surse nefolosite până astăzi pentru a ne prezenta această femeie complexă și talentată al cărei nume va fi mereu sinonim cu sofisticarea și cu originalitatea.“ (Booklist)

Despre Lisa Chaney

Lisa Chaney a studiat la Universitatea Oxford și a predat cursuri de istorie a artei și de literatură. În plus, a realizat emisiuni de radio și de televiziune pe teme culturale și a scris pentru publicații precum The Guardian, The Independent, The Sunday Times și Spectator. A publicat două biografii: Elizabeth David și Hide-and-Seek With Angels: A Life of J.M. Barrie (De-a v-ați ascunselea cu îngeri: Viața lui J.M. Barrie). În prezent locuiește în York, Anglia.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.