LiteraBlog Săptămâna 6 – 12 martie 2023, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 6 – 12 martie 2023, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 6 – 12 martie 2023, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Dragostea n-a murit, de Ashley Poston, Doamna de onoare. În umbra coroanei britanice, de Lady Anne Glenconner, și Trei ani de singurătate, de Claire Alexander.

Marți, 7 martie 2023, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Dragostea n-a murit, de Ashley Poston

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 49,99 lei!

Florence Day, ghostwriter-ul uneia dintre cele mai prolifice autoare de romane de dragoste din industria de gen, are o mare problemă: după despărțirea traumatică de iubitul ei, nu mai crede în dragoste. Da, romantismul e ca și mort pentru ea.

Atunci când noul ei redactor, un bărbat înalt, impunător și nemaipomenit de chipeș, refuză să-i prelungească termenul-limită de predare a romanului la care ea tocmai lucrează, Florence se pregătește să-și ia adio de la cariera de scriitoare. Însă apoi un apel telefonic – pe care n-ar fi vrut să-l primească vreodată – o silește să se întoarcă acasă pentru prima oară în zece ani, ca să-și ajute familia să îl înmormânteze pe iubitul ei tată.

Vreme de un deceniu, Florence a stat departe de orășelul natal, în care nu s-a simțit niciodată înțeleasă. Chiar dacă i-au lipsit farmecul nopților calde din Sud, rudele ei excentrice, dar iubitoare, precum și afacerea de pompe funebre a familiei, ea nici acum nu se poate hotărî să rămână în căminul pe care l-a părăsit cândva. Deși tatăl ei s-a dus, atmosfera din trecut a rămas neschimbată, fapt care îi displace profund lui Florence.

Asta, până când descoperă o fantomă care o așteaptă în pragul casei funerare, un bărbat la fel de impunător și de scandalos de chipeș ca întotdeauna și care, pe deasupra, e la fel de nedumerit ca și ea în legătură cu motivul prezenței lui acolo.

Da, pentru Florence nu încape îndoială că romantismul e mort și îngropat… dar la fel e și noul ei redactor, iar treburile pe care el n-a reușit să și le ducă la bun sfârșit în viața pământească o vor face să reconsidere tot ceea ce a știut până acum despre poveștile de dragoste.

Ce spun criticii despre Dragostea n-a murit

„Dragostea n-a murit este un roman în care se regăsesc multe dintre elementele pe care eu le îndrăgesc la o carte – eroine excentrice, familii regăsite, orășele tihnite, fantome (!!!) – totul, înglobat într-o scriitură originală, distractivă și modernă. Centrată pe ideea morții, această comedie romantică se dovedește a fi una… mortal de atrăgătoare!“ (Rachel Hawkins)

„Pentru mine, Dragostea n-a murit s-a dovedit a fi o mare și neașteptată sursă de delectare. Articulată, surprinzătoare și distractivă.“ (Christina Lauren)

„Mi-a plăcut la nebunie această carte…Amuzantă, surprinzătoare, plină de optimism.“ (Ali Hazelwood, autoarea bestsellerului Ipoteza iubirii)

Miercuri, 8 martie 2023, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Doamna de onoare. În umbra Coroanei britanice, de Lady Anne Glenconner

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 49,99 lei!

Viața remarcabilă a uneia dintre doamnele de onoare ale prințesei Margaret, care a fost și domnișoară de onoare la încoronarea reginei. Anne Glenconner ne dezvăluie evenimente reale de la baza serialului The Crown, dar și viața sa plină de drame, tragedii și curaj, cu inteligența minunată și reziliența extraordinară care o definesc.

Anne Glenconner s-a aflat lângă familia regală încă din copilărie, când a cunoscut-o și s-a împrietenit cu viitoarea regină Elisabeta a II-a și cu sora ei, prințesa Margaret. Deși era primul copil al celui de-al cincilea conte de Leicester, care controla una dintre cele mai mari proprietăți funciare din Anglia, a fost considerată „cea mai mare dezamăgire“ și incapabilă de a fi moștenitor doar pentru că nu se născuse băiat. De atunci a avut nevoie de toată rezistența ei pentru a supraviețui vieții de curte cu simțul umorului intact. Martor unic al momentelor marcante din istoria regală, domnișoară de onoare la încoronarea reginei Elisabeta și doamnă de onoare a prințesei Margaret până la moartea acesteia din urmă în 2002, viața sa a cuprins drame și tragedii extraordinare.

În Doamna de onoare ea va împărtăși multe povești din anturajul familiei regale britanice din perioada în care a fost confidentă și cea mai apropiată prietenă a prințesei Margaret, precum și propria bătălie pentru supraviețuire: prima ei logodnă anulată din cauza „sângelui nebun“; căsnicia ei de 54 de ani cu volatilul și infidelul Colin Tennant, lord Glenconner, care și-a lăsat averea unui fost servitor; moartea la maturitate a doi dintre fiii ei; un al treilea fiu pe care l-a readus la viață dintr-o comă de șase luni în urma unui îngrozitor accident de motocicletă.

Cu toate acestea, Anne a continuat, călătorind prin lume cu familia regală, vizitând inclusiv Casa Albă și dezvoltând insula Mustique ca un refugiu sigur pentru cei celebri și bogați – Mick Jagger, David Bowie, Raquel Welch și mulți alți politicieni, aristocrați și celebrități.

Cu o perspectivă fără precedent asupra familiei regale, Doamna de onoare este o poveste personală spirituală, sinceră, dramatică, uneori sfâșietoare, care surprinde viața într-o cușcă de aur pentru o femeie fără moștenire.

Ce spun criticii despre Doamna de onoare. În umbra Coroanei britanice

„Dacă nu rămâi cu gura căscată de cel puțin trei ori la fiecare capitol, nu ai acordat lecturii atenția cuvenită.“ (The Sunday Times)

„Povestea vieții lui lady Glenconner este o combinație de magie regală, tragedie personală și supraviețuire rezilientă. Cu umor, curaj și cu echilibru supranatural, ne spune în cele din urmă povestea vieții ei fascinante.“ (Tina Brown)

„N-am putut să o las din mână. Amuzantă și emoționantă – ca și cum ai privi printr-o gaură a cheii spre o lume acum dispărută.“ (Rupert Everett)

„Anne Glenconner a scris o carte de memorii remarcabilă, care conține, în sfârșit, un portret autentic al prințesei Margaret făcut de o persoană care a cunoscut-o bine. Dar această carte este și emoționantă, iar din paginile ei răzbat curajul și acceptarea cu bună dispoziție a demonilor și a tragediilor ei.“ (Hugo Vickers)

„O relatare captivantă a unei vieți trăite cu reziliență și cu grație.“ (Daily Mail)

„Blândă, înțeleaptă, nepretențioasă, dar, mai presus de orice, o sursă de inspirație.“ (The Times)

„O carte de memorii sinceră, spirituală și plină de stil.“ (Financial Times)

Vineri, 10 martie 2023, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Trei ani de singurătate, de Claire Alexander

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 49,99 lei!

Meredith Maggs n-a ieșit din casă de 1.214 zile.

Dar insistă că nu este singură.

Are un motan pe nume Fred. Prietena ei Sadie o vizitează ori de câte ori poate. Are un grup de sprijin online. Are drept companie puzzle-urile, rețetele preferate, poemele îndrăgitei Emily Dickinson, internetul, pe curierul care îi aduce cumpărăturile, dar și amintirile ei înșelătoare.

Însă ceva este pe cale să se schimbe. Mai întâi, apar pe neașteptate în viața ei doi prieteni noi, Tom și Celeste. Apoi, și sora ei, cu care nu a mai vorbit de ani întregi.

Deodată, casa ei îngrijită și pusă la punct nu mai e refugiul unde se ascundea. Fie că lui Meredith îi place sau nu, lumea începe să vină la ușa ei…

Ce spun criticii despre Trei ani de singurătate

„Claire Alexander creează o eroină care te cucerește instantaneu, pe Meredith, și alte câteva personaje simpatice, prietenii ei amabili… Un roman optimist, care îți dă o stare de bine.“ (Kirkus Reviews)

„Am râs, am plâns și am făcut o reverență în fața autoarei geniale a acestei cărți geniale.“ (Gillian McAllister)

„Un debut încântător. Personajele adorabile oferă o descriere plină de delicatețe cu privire la ceea ce înseamnă să trăiești marcat de probleme psihoemoționale… dar având o inimă mare.“ (Publishers Weekly)

„O lectură care îți pune mintea la contribuție, o acțiune cu care te poți identifica și care îți insuflă speranță. În esență, este un roman foarte uman, cu o inimă uriașă.“ (Culturefly)

„Minunat. Am plâns. Foarte, foarte emoționant, trist, plăcut și plin de speranță.“ (Marian Keyes)

„Frumos, emoționant și neașteptat de oportun. Mi-a făcut mare plăcere să petrec timp în lumea lui Meredith.“ (Daisy Buchanan)

„Înduioșător, amuzant, trist și plin de speranță. Mi-a plăcut la nebunie acest roman!“ (Jane Fallon)

„Absolut minunat. Dacă apreciezi cărțile care te fac să treci prin toate stările posibile, ar trebui fără îndoială s-o citești pe aceasta.“ (Miranda Dickinson)

*Volumele Dragostea n-a murit, de Ashley Poston, Doamna de onoare. În umbra coroanei britanice, de Lady Anne Glenconner, și Trei ani de singurătate, de Claire Alexander, sunt disponibile și pe litera.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.