LiteraBlog Vineri, 3 martie 2023, la toate chioșcurile de presă: „Condamnarea celor vii” de Marco De Franchi

Vineri, 3 martie 2023, la toate chioșcurile de presă: „Condamnarea celor vii” de Marco De Franchi

Vineri, 3 martie 2023, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Condamnarea celor vii, de Marco De Franchi.

Doi copii care seamănă izbitor sunt răpiți la un interval de câteva zile într-o zonă rurală din Toscana. Unul din ei a reușit să scape și povestește ce s-a întâmplat, dar Valentina Medici, comisar la Serviciul Central Operativ din Roma, este sigură că ascunde ceva. Apoi un alt copil dispare, iar timpul se scurge nemilos. Făptașul trebuie prins cât mai repede, în speranța că băiatul răpit ar putea fi salvat.

Valentina suspectează un complot macabru, dar este crezută doar de Fabio Costa, un coleg tras pe linie moartă după un incident despre care nimeni nu vrea să vorbească. Împreună trebuie să caute un ucigaș feroce, cu o obsesie morbidă, legată cumva de opera lui Caravaggio, care pare să fie întotdeauna cu un pas înaintea lor. Este prima ei investigație oficială, dar Valentina ajunge să se teamă că va fi și ultima. Pentru că nimeni nu poate să se cufunde atât de adânc în tenebre și să iasă apoi la suprafață nevătămat…

Romanul de debut al lui Marco De Franchi, cu ecouri din Dan Brown și Tăcerea mieilor, este o carte cu un ritm implacabil, în care răsturnările de situație se succed cu o repeziciune amețitoare până la finalul imprevizibil.

Ce spun criticii despre Condamnarea celor vii

„Romanul acesta este ca un magnet de care e aproape imposibil să te desprinzi. Un joc al minții sub o presiune care nu slăbește nici o clipă. Cititorul e ținut într-o încordare permanentă, iar curiozitatea îi este ațâțată suplimentar la fiecare pagină, o combinație excepțională care îl face să aștepte nerăbdător deznodământul – departe de cel anticipat, după cum va constata. Aceasta este frumusețea thrillerelor cu adevărat bune.“ (Corriere della Sera)

„Ai senzația că parcurgi cele peste cinci sute de pagini într-o clipită, deoarece fiecare nouă descoperire este mai șocantă decât precedenta.“ (Il Venerdì – la Repubblica)

„Un thriller surprinzător, plin de răsturnări de situație… o experiență de lectură care nu trebuie ratată.“ (ELLE Italia)

Despre Marco De Franchi

Marco De Franchi este scriitor și investigator. De fapt, are un trecut de șef al poliției, perioadă în care a lucrat la Servizio Centrale Operativo (SCO), biroul italian de investigații care se apropie cel mai mult de FBI.

A publicat povestiri scurte în reviste precum L` Eternauta, Weird Tales și M-Rivista del Mistero și în antologii pentru Mondadori, Newton Compton, Meridiano Zero, Addictions, Alacra`n, Flaccovio și altele. A fost subiect și scenarist de benzi desenate pentru titluri precum Lanciostory și Skorpio.

În 2008 a publicat romanul negru Carnea și sângele (La Carne e il Sangue), iar în 2013 Ziua furată (Il giorno rubato).

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 49,99 lei!
Click aici pentru detalii despre preț și modalitate de comandă!
Click aici pentru detalii despre preț și modalitate de comandă!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.