LiteraBlog Miercuri, 19 mai 2021, la toate chioșcurile de presă: „Șeful Mossadului” de Shabtai Shavit

Miercuri, 19 mai 2021, la toate chioșcurile de presă: „Șeful Mossadului” de Shabtai Shavit

Miercuri, 19 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Șeful Mossadului scrisă de de Shabtai Shavit.

Shabtai Shavit, director al Mossad între 1989 și 1996, este unul dintre cei mai influenți lideri care au modelat istoria recentă a statului Israel. În această carte plină de suspans, Shavit combină memoriile cu o analiză sobră care dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat în cei șapte ani cât a condus ceea ce azi este o organiza­ție unanim recunoscută drept una dintre cele mai puternice și prolifice agenții de informații din lume. Shavit ne oferă detalii des­pre filosofia sa de informații și geostrategică, despre operațiunile pe care le-a condus și anecdote despre familia și colegii săi, dar și despre perioada petrecută în Statele Unite ca student și la CIA.

Mandatul lui Shavit a acoperit multe puncte cruciale din istoria Orientului Mijlociu, incluzând căderea Uniunii Sovietice și finalul epocii Războiului Rece, primul Război din Golf și conducerea sta­tului și a Forțelor de Apărare Israeliene de către prim-ministrul Yitzhak Shamir în timpul conflictului, acordul de pace cu Iordania, în care Mossadul a jucat un rol central, și asasinarea premierului Yitzhak Rabin. Shavit oferă o imagine largă asupra importanței deosebite a informațiilor în acest cadru istoric și reflectă asupra rolului pe care informațiile pot și ar trebui să îl joace în viitorul Israelului în contextul terorismului islamic și al viziunii escatologice iraniene.

Șeful Mossadului este un ghid perfect al capacităților și al limi­telor cu care se confruntă profesioniștii din informații, oficialii gu­vernamentali și activiștii în Orientul Mijlociu și în întreg Israelul. Este o carte esențială pentru toți cei interesați de culegerea de informații și de acțiunile sub acoperire.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 24,99 lei.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.