LiteraBlog Miercuri, 20 iulie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Scurtă istorie a Mediteranei“, de Jeremy Black

Miercuri, 20 iulie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Scurtă istorie a Mediteranei“, de Jeremy Black

Miercuri, 20 iulie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Scurtă istorie a Mediteranei, de Jeremy Black.

Jeremy Black ne oferă o istorie concisă, dar documentată a Medite­ranei, un reper important în istoria lumii și un punct de interes pentru zecile de milioane de turiști care o vizitează anual. Esențială în abor­darea autorului este experiența călătoriei, indiferent dacă are ca fina­litate turismul, comerțul, războiul sau migrația. Călătorii au fost și ei diverși, conducători și sclavi, comercianți și pirați, războinici și artiști. Jeremy Black discută despre toți, de la fenicienii antici până la turiștii moderni, acoperind peste 2 000 de ani din istoria Mării Mediterane.

Despre Jeremy Black

Jeremy Black(n. 1955) este istoric, specializat în istorie militară, scriitor și fost profesor de istorie, inițial la Universitatea Durham, din 1980, apoi la Universitatea din Exeter, din 1996. A ținut numeroase prelegeri în Australasia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Italia și SUA. Este senior fellow la Center for the Study of America and the West, la Foreign Policy Research Institute din Philadelphia, SUA.

A fost editor la Archives, revistă a British Records Association, și în comitetele editoriale ale History Today, International History Review, Journal of Military History, Media History și Journal of the Royal United Service Institution.

Este autor a peste 140 de cărți, în principal, dar nu exclusiv, despre politica și relațiile internaționale britanice în secolul al XVIII-lea. Adesea a fost descris drept „cel mai prolific cercetător al istoriei din vremurile noastre“.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.