LiteraBlog Miercuri, 21 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă: „ Istoria Greciei și a Romei“, de Tony Spawforth

Miercuri, 21 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă: „ Istoria Greciei și a Romei“, de Tony Spawforth

Miercuri, 21 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Istoria Greciei și a Romei, de Tony Spawforth.

Civilizațiile magnifice create de vechii greci și de vechii romani reprezintă cea mai importantă moștenire a lumii clasice. Cu toate acestea, poveștile despre imperiile „civilizate“ ale grecilor și romanilor care au rezistat în fața barbarilor sunt departe de a fi adevărate. Tony Spawforth, cercetător apreciat, autor și colaborator la diverse publicații și emisiuni TV, urmărește aceste civilizații prin mai mult de șase milenii de istorie. Povestea lui ne dezvăluie că civilizațiile greacă și romană, în grade variabile, au fost surprinzător și în majoritate receptive la influențe externe, mai ales venite din Orient.

De la apariția civilizației miceniene în secolul al XVI-lea î.Hr., Spawforth urmărește drumul care ne duce prin apele Egeei vechi spre zenitul statului elen și apariția Imperiului Roman, a creștinismului și a consecințelor întemeierii primului califat.

Plină de informații provocatoare și cu un conținut proaspăt, este prima și singura lucrare accesibilă care ne spune povestea extraordinară a lumii clasice în întregimea ei.

Despre Tony Spawforth

Tony Spawforth este profesor emerit de istorie antică la Universita­tea Newcastle, prezentator de opt do­cumentare de arheologie în seria Ancient Voices, la BBC2, și autor a nu­meroase cărți, incluzând Greece and the Augustan Cultural Revolution.

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.