LiteraBlog NCD 2021. Ne pregătim de o nouă ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise!

NCD 2021. Ne pregătim de o nouă ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise!

Pe 23 aprilie 2021, Editura Litera organizează o nouă ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise. Ajunsă la cea de-a noua ediție, NCD 2021 sărbătorește lectura în cea mai mare și frumoasă comunitate de cititori.

Despre Noaptea Cărților Deschise – un eveniment marca Litera

Noaptea Cărților Deschise este cel mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România, ce are loc anual pe 23 aprilie, când întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor.

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor a luat naștere în 1995, la inițiativa UNESCO, și are scopul de a promova lectura, publicarea cărților și drepturile de autor.

Începând cu 2013, Editura Litera marchează această zi alături de cititorii din România prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise.

A doua ediție #NCD ce va avea loc online

Ediția din 2020 a evenimentului Noaptea Cărților Deschise ne-a găsit pe toți într-o situație specială: România intrase în carantină totală, astfel că acest eveniment a reprezentat un prilej de a aduce lectura în casele tuturor românilor.

La Noaptea Cărților Deschise #Acasă, cititori mari și mici, prieteni ai cărților, promotori ai culturii și educației din România au fost provocați să se alăture virtual, de acasă, unei comunități cu care să împărtășească bucuria lecturii, în cadrul unei serii de evenimente ce au avut loc online.

Alături de noi au fost scriitori din Europa și de peste ocean, dar și actori români care au încântat cititorii cu lecturi, povești live și mesaje de încurajare a lecturii. Monica Davidescu, Maia Morgenstern, Daniela Nane, Dorina Chiriac, Marian Râlea, Marius Vizante, Lisa Taddeo, Meik Wiking, Carolina Rabei și Stefan Ahnhem au fost doar câțiva dintre invitații la ediția din 2020.

Înainte de venirea pandemiei, Noaptea Cărților Deschise reprezenta un bun prilej pentru cititori de a se întâlni față în față, pentru a explora împreună minunatul univers al cărților. De exemplu, cu prilejul ediției din 2019, Arcul de Triumf, simbolul victoriei și al independenței în România, și-a deschis porțile special pentru cititori, fiind amenajat cu spații inedite de lectură, biblioteci, cărți pentru toate vârstele și zone de multimedia de informare culturală. Tot cu prilejul #NCD2019, Arcul de Triumf a fost transformat într-o imensă bibliotecă virtuală cu ajutorul unui spectacol de video mapping.

Accesul la eveniment s-a făcut în baza unei cărți din biblioteca fiecărui cititor, cărțile strânse fiind ulterior donate unor comunități defavorizate.

Ești curios ce ți-am pregătit pentru Noaptea Cărților Deschise 2021?

Abonează-te la newsletterul Litera, pentru a afla primul veștile legate de evenimentele speciale ce vor avea loc în cadrul #NCD2021! Nu uita că te așteptăm mereu online pe www.litera.ro, pe Litera Blog, pe Facebook și pe Instagram.

Ilustrație realizată de Mura.

Partener: FAN Courier

Iată cum a fost la edițiile anterioare:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.