LiteraBlog Săptămâna 1 – 7 noiembrie 2021. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă!

Săptămâna 1 – 7 noiembrie 2021. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă!

În perioada 1-7 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele Nume de cod: Trandafirul de Kate Quinn, Spune-mi că rămâi de Corinne Michaels și Duminicile iubirilor pierdute de Valérie Perrin.

Marți, 2 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Nume de cod: Trandafirul, scrisă de Kate Quinn

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

1940. În timp ce Anglia se pregătește să lupte împotriva  naziștilor, trei femei foarte diferite răspund unui apel de a se  prezenta la misterioasa proprietate rurală Bletchley Park, unde cele mai bune minți din Marea Britanie se antrenează pentru a sparge codurile militare germane. Osla are tot ce își dorește – frumusețe, bogăție și pe prințul Philip al Greciei care îi trimite trandafiri – dar ea arde de nerăbdare să își folosească germana fluentă ca traducătoare a codurilor inamice. Impulsiva Mab,  crescută într-un cartier sărac din estul Londrei, lucrează  la legendarele mașini de descifrare a codurilor, dar aspiră  la o căsătorie avantajoasă.

Amândouă văd rapid  potențialul lui Beth, o fată bătrână din sat, a cărei timiditate  ascunde o abilitate strălucită de a rezolva enigme, și în curând Beth devine una dintre puținele femei criptanaliști de la  Bletchely Park. Dar războiul, pierderile și tensiunea provocată  de viața plină de secrete le vor despărți.

1947. Marea Britanie postbelică este cuprinsă de febra nunții  regale a prințesei Elisabeta și a prințului Philip, iar cele trei  prietene devenite adversare sunt reunite de o misterioasă scrisoare criptată. Un trădător neidentificat a apărut din umbrele trecutului lor de la Bletchley Park, iar acum Osla, Mab și  Beth trebuie să reînvie vechea lor alianță și să spargă împreună un ultim cod. Dar fiecare petală pe care o îndepărtează din  codul Trandafirul aduce pericolul – și pe adevăratul lor dușman – mai aproape…

Ce spun criticii despre Nume de cod: Trandafirul

Nume de cod: Trandafirul are tot ce trebuie ca să fie un roman imposibil de ratat, și chiar mai mult. În stilul ei caracteristic,  Kate Quinn descifrează cu măiestrie și vervă lumea secretă  a remarcabililor spărgători de coduri de la Bletchley Park.  O poveste de neuitat despre război, cu siguranță, dar și o poveste  despre prietenie, tărie de caracter și iertare. Absolut minunată.” (Susan Meissner, autoarea romanului Flori aurii de toamnă)

Joi, 4 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Spune-mi că rămâi, scrisă de Corinne Michaels

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

„Un singur cuvânt.

Rămâi.

Era tot ce avea el de făcut. În schimb, s-a urcat în acel autobuz și a plecat cu tot cu inima mea. M-a abandonat, lăsându-mă să cred că nu îi pasă. Și că nu merit să îi pese.

Asta s-a întâmplat acum șaptesprezece ani. Am suferit teribil și m-am simțit mizerabil. Dar am mers mai departe. M-am căsătorit. Am făcut copii. Am cumpărat o casă frumoasă, într-un loc frumos. Am pornit o afacere care îmi aduce satisfacție, alături de cea mai bună prietenă a mea. Aveam tot ce îmi puteam dori. Și apoi soțul meu m-a trădat, și am fost încă o dată abandonată. Și inima mi-a fost din nou sfâșiată.

Singură, înglodată în datorii despre care habar nu am avut și cu doi băieți de crescut, nu am avut de ales și am fost nevoită să mă întorc în Tennessee, în locul unde am refuzat atâția ani să revin. El nu ar fi trebuit să fie acolo. Ar fi trebuit să fiu în siguranță în acel loc, la ferma părinților mei. Și totuși, viața găsește mereu moduri în care să te surprindă. De data asta însă, rolurile sunt inversate. Decizia îmi aparține. Există o a doua șansă, dar nu știu dacă noi doi putem repara ceea ce a fost cândva distrus….”

Ce spun criticii despre Spune-mi că rămâi

„O poveste de dragoste despre a doua șansă – tumultuoasă, evocatoare, sexy și explozivă. Povestea lui Presley și Zach vă va pătrunde adânc în inimă.“ (Vilma’s Book Blog)

„O combinație superbă de emoție, iubire, suferință și speranță. Spune-mi că rămâi este memorabilă și mișcătoare. Corinne Michaels s-a întrecut pe sine.“ (New York Times)

Vineri, 5 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Duminicile iubirilor pierdute, scrisă de Valérie Perrin

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la prețul de 49,90 lei!

Necunoscându-și propria poveste, Justine, în vârstă de 21 de ani, este fascinată de povestea lui Hélène, o rezidentă de aproape o sută de ani a azilului de bătrâni unde tânăra lucrează ca infirmieră medicală. Viața bătrânei doamne este un roman: întâlnirea cu Lucien în 1933, dragostea lor, războiul, evreul Simon ascuns în pivniță, trădarea, Gestapoul, deportarea… Treptat, Justine îi smulge confesiuni despre secrete grele și ajunge să le confrunte pe cele ale propriei familii.

Deopotrivă amuzant și melancolic, Duminicile iubirilor pierdute este un roman al trecutului, al prezentului și al iubirilor nerecunoscute.

Ce spun criticii despre Duminicile iubirilor pierdute

„Un roman frumos despre amintiri și moșteniri, evidențiat de o scriitură sensibilă.“ (Delphine Perras, L’Express)

„O eroină originală și simpatică, un univers surprinzător, o povestitoare foarte talentată.“ (Nathalie Dupuis, Elle)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.