Săptămâna 10-16 octombrie 2022, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă
În săptămâna 10-16 octombrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele O dorință pentru noi, de Tillie Cole și Inimile noastre rătăcite, de Celeste Ng.
Joi, 13 octombrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea O dorință pentru noi, de Tillie Cole
O poveste despre muzică…
O poveste despre vindecarea sufletului…
O poveste despre puterea atotcuprinzătoare a iubirii…
Cromwell Dean are 19 ani, este DJ-ul cu cea mai rapidă ascensiune din lumea muzicii dance electronice și adorat de mii de fani. Dar nimeni nu îl cunoaște cu adevărat, nu știe ce se află în spatele tatuajelor și al piercingurilor. Nimeni nu-i știe culorile din suflet… până când în viața lui intră o fată într-o rochie violet. Ea reușește să vadă dincolo de zidurile pe care le-a ridicat între el și lume. Iar când Cromwell lasă în urmă Anglia pentru a studia muzica în Carolina de Sud, ultimul lucru la care s-ar fi așteptat era să o reîntâlnească. Și ca ea să-i rămână în minte și în suflet ca o simfonie.
Bonnie Farraday trăiește pentru muzică. O primește în inima ei și nu poate înțelege cum cineva atât de talentat cum este Cromwell poate să fugă de ea. Pentru el, muzica simfonică e trecutul lui, o traumă și o supraîncărcare de emoții care îl copleșesc.
Bonnie este o explozie de culori în bezna lui Cromwell, e atingerea care îi domolește demonii. Iar el este cel care îi face inima frântă să se revitalizeze.
Dar Bonnie are și ea propriile tenebre, iar Cromwell devine lumina ei călăuzitoare. El îi aduce muzica în inima fragilă, printr-o simfonie inovatoare pe care doar el este în stare să o compună.
Simfonia speranței și a iubirii.
O simfonie care spune povestea lor.
Vineri, 14 octombrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Inimile noastre rătăcite, de Celeste Ng
Bird Gardner, un băiat de doisprezece ani, duce o existență liniștită alături de tatăl său, un fost lingvist care, în prezent, lucrează la Biblioteca Universității Harvard. Timp de zece ani, viețile lor au fost guvernate de legi menite să apere „cultura americană“, după o perioadă de instabilitate economică și de violențe. Sub pretextul menținerii ordinii și refacerii prosperității, autoritățile au acum dreptul de a-i reloca pe copiii disidenților, cu precădere pe cei de origine asiatică, în vreme ce cărțile considerate „nepatriotice“ au fost deja îndepărtate de pe rafturile bibliotecilor. Printre aceste volume, se numără și unul scris de mama lui Bird, o poetă chino-americană, care și-a părăsit familia pe când Bird avea doar nouă ani.
Bird nu știe ce s-a întâmplat cu mama lui, dar când primește o scrisoare misterioasă, conținând doar un desen criptic, pornește în căutarea ei, îndrumat de basmele pe care aceasta i le citea în copilărie și ajutat de prieteni neașteptați. Drumul îl poartă la New York, acolo unde un act de sfidare poate marca începutul unei noi ere a libertății.
Inimile noastre rătăcite este o poveste despre felul în care societățile așa-zis civilizate pot ajunge oarbe în fața celor mai cumplite nedreptăți. Este o poveste despre puterea artei – dar și despre limitările sale – de a produce o schimbare în lume, despre moștenirea pe care o lăsăm copiilor noștri și despre cum poate oricare dintre noi să-și păstreze inima intactă într-o lume distrusă.
Ce spun criticii despre Inimile noastre rătăcite
„Ng creează o poveste remarcabilă despre relații de familie indestructibile, cărți care salvează vieți (și bibliotecari aparent omniscienți!), arta subversivă și activismul întâmplător, care ne transformă. Liric și terifiant, uimitor și empatic, romanul Inimile noastre rătăcite atinge, incontestabil, perfecțiunea literară.“ (Booklist)
„Recunoscută pentru tematici precum familia, problemele rasiale și relațiile interumane, Ng crește aici miza, cu o poveste intensă, abordând subiecte ca brutalitatea poliției, protestele politice, interzicerea cărților incomode și discriminarea rasială… Ca și în cazul romanelor sale precedente, stilul narativ nu va dezamăgi nici o clipă.“ (Library Journal)