LiteraBlog Săptămâna 13-19 septembrie 2021: Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 13-19 septembrie 2021: Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 13 – 19 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele: Cartea copiilor pierduți de Kristin Harmel, Nebunie și glorie. America, Rusia și războiul politic de Timp Weiner, O mie de săruturi de Tillie Cole, Viața asta îți aparține de Tatiana de Rosnay.

Marți, 14 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare Cartea copiilor pierduți, scrisă de Kristin Harmel

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 29,99 lei!

În această poveste inspirată din fapte reale, Eva Traube Abrams, o bibliotecară aproape de pensie din Florida, aranjează cărți pe rafturi când îi cad ochii pe o fotografie din New York Times. Se blochează; este imaginea unei cărți pe care nu a mai văzut-o de mai bine de șaizeci de ani – o carte pe care o recunoaște ca fiind Cartea copiilor pierduți.

Articolul care însoțește cartea vorbește despre jefuirea bibliotecilor de către naziști în întreaga Europă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – o experiență pe care Eva și-o amintește bine – și despre încercarea de a reda cărțile celor de la care au fost furate. Cartea din fotografie, un text religios din secolul al XVIII-lea, este unul dintre cele mai fascinante cazuri. Pare să conțină un fel de cod, dar cercetătorii nu știu de unde provine – sau ce înseamnă codul. Doar Eva deține răspunsul, dar are ea oare puterea de a rememora vechile întâmplări?

Proaspătă absolventă în 1942, Eva a fost nevoită să fugă din Paris și să se refugieze într-un mic oraș de munte din Zona Liberă, unde a început să falsifice documente de identitate pentru copiii evrei care fugeau în Elveția neutră. Dar ascunderea oamenilor are un preț și, împreună cu un falsificator misterios și chipeș pe nume Rémy, Eva decide că trebuie să găsească o modalitate de a păstra numele reale ale copiilor care sunt prea mici pentru a-și aminti cine sunt cu adevărat. Înregistrările pe care le păstrează în Cartea copiilor pierduți vor deveni vitale atunci când celula de rezistență pentru care lucrează este trădată, iar Rémy dispare.

Ce spun criticii despre Cartea copiilor pierduți

„Harmel s-a inspirat din povestea adevărată a unor cetățeni francezi care au luptat împotriva ororilor celui de-al Doilea Război Mondial, cu curaj și convingere. (…) Tulburătoare și magnifică.” (Fiona Davis)

Miercuri, 15 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Nebunie și glorie. America, Rusia și războiul politic, scris de Tim Weiner

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 29,99 lei!

Prin relatări pline de culoare și informații palpitante de culise, Weiner dezvăluie rădăcinile războiului politic – conflictul pe care America și Rusia l-au întreținut prin spionaj, sabotaj, diplomație și dezinformare – din 1945 până în 2020. America a câș­tigat Războiul Rece, dar Rusia câștigă azi. Vladimir Putin a ajutat la alegerea candidatului dorit de el la Casa Albă, cu o campanie sub acoperire care continuă și în acest moment. Rusia lui Putin a revigorat operațiunile de spionaj din epoca sovietică, obținând informații chiar mai importante și influență asupra poporului și guvernului american. Și, cu toate acestea, SUA nu au opus decât o rezistență redusă. Acest lucru a pus democrația ameri­cană în pericol.

Weiner ne duce în spatele ușilor închise, aruncând lumină asu­pra operațiunilor de spionaj rusești și americane și asupra consecințelor acestora. Pentru a ajunge în mijlocul problemelor și pentru a găsi soluții potențiale, el examinează operațiunile CIA de durată din secolul XX, mașinațiunile politice globale puse la cale de KGB pe tot mapamondul, eroziunea războiului politic american după Războiul Rece și cum Rusia secolului XXI a ținut aprinsă flacăra Războiului Rece. Nebunie și glorie este un apel de urgență către lideri și cetățeni să înțeleagă natura războiului politic și să-i schimbe cursul înainte de a fi prea târziu.

Joi, 16 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea O mie de săruturi, scrisă de Tillie Cole

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 29,99 lei!

Când Rune Kristiansen se mută din Nor­vegia în Georgia împreună cu părinții când abia împlinește cinci ani, Poppy Litchfield, fata noilor lui vecini, îi devine cea mai bună prietenă. Mai mult chiar, cei doi copii devin de nedespărțit și își promit să rămână cei mai buni prieteni pentru totdeauna. Iar peste ani, după ce ajung să trăiască împreună primul sărut și își pro­mit să își dăruiască o mie de săruturi, fiecare împărtășit într-o clipă specială din viața lor, nimic nu îi mai poate despărți. Dar se pare că destinul le pune prietenia și iubirea la încercare și îi desparte vreme de doi ani.

Reîntors din Norvegia în liniștitul orășel Blossom Grove, Rune, acum un adolescent rebel de 17 ani, se gândește la un singur lucru: de ce Poppy, prietena lui din copilărie, fata pe care o considerase sufletul său pereche și care promisese că avea să-l aștepte, a rupt orice legătură cu el fără nici o expli­cație? Dar, când află adevărul crud din spatele tăcerii lui Poppy, își dă seama că adevărata încercare a destinului abia acum începe: timpul este cel mai mare dușman al iubirii lor, amenințând cele o mie de săruturi promise.

Ce spun criticii despre O mie de săruturi

„Cea mai frumoasă, emoționantă și uimitor de bine scrisă poveste de dragoste pe care am citit-o vreodată!“ (Totally Booked Blog)

Vineri, 17 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Viața asta îți aparține de Tatiana de Rosnay

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 29,99 lei!

El, optsprezece ani, băiat de familie bună, singur și visător. Ea, fără vârstă, fără adăpost, afectată de viață și de alcool. Totul îi desparte.

Cu toate acestea, într-o zi, pe rue du Bac, la Paris, drumurile li se încrucișează. Contrar oricăror așteptări, între ei se leagă o prietenie extraordinară. Dintre cele care schimbă o viață. Dintre cele care făuresc pentru totdeauna o personalitate.

Să profite de șansă, să înfrunte misterul de familie care îl bântuie, acestea sunt lucrurile pe care Célestine i le va transmite lui Martin. Și multe altele…

„Am scris acest roman în 1990. Am pus manuscrisul într-o cutie, apoi l-am uitat. Până în ziua în care, cu ocazia unei mutări, ne-am regăsit. L-am recitit cu emoție și mi s-a părut că are o rezonanță specială astăzi. Iată-l, vi-l încredințez.“ (Tatiana de Rosnay)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.