LiteraBlog Săptămâna 15 – 21 noiembrie 2021. Descoperă noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 15 – 21 noiembrie 2021. Descoperă noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 15 – 21 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Din nou acasă de Kristin Hannah, Scurta istorie a Italiei de Jeremy Black, Fascinația de Sylvia Day și V2 de Robert Harris.

Marți, 16 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă ajunge Din nou acasă, un nou roman scris de Kristin Hannah

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei!

Madelaine Hillyard este un chirurg cardiolog  de renume mondial, aflată al apogeul carierei.  Viața ei personală este însă mult mai puțin reușită. Mamă singură, iubitoare, dar suprasolicitată,  se ceartă în permanență cu fiica ei adolescentă.

La șaisprezece ani, Lina este dezorientată, furioasă și se înstrăinează rapid de mama ei, devenind o rebelă disperată să îl găsească pe tatăl care a plecat înainte ca ea să se nască.

Ca lucrurile să complice și mai mult, în viața lui Madelaine se găsesc frații DeMarco, care sunt foarte diferiți: în timp ce preotul Francis DeMarco este întotdeauna gata să dea o mână de ajutor, fratele său, Angel, și-a asumat de mult timp rolul de băiat rău. Cu ani în urmă, Angel a abandonat-o pe Madelaine – și rolul de tată pentru fiica lor – pentru a pleca în căutarea faimei și a averii. Plecarea lui a lăsat-o pe Madelaine devastată, dar acum el reapare și caută ajutor chiar de la oamenii pe care i-a trădat – de această dată ca pacient aflat în stare gravă.

Ce spun criticii despre Din nou acasă

„O poveste tandră, frumos scrisă, despre dezvoltarea emoțională, iertare și posibilitatea ca miracolele să se întâmple”(Publishers Weekly)

Miercuri, 17 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Scurta istorie a Italiei, scrisă de Jeremy Black

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei!

Această scurtă istorie se adresează mai ales celor care vor ceva mai mult decât istoria condensată din majoritatea ghidurilor de călătorie. Însă, în cazul Italiei, țară fără o istorie îndelungată ca stat unificat, această abordare ridică o problemă. Mare parte din istoria sa, Italia a fost divizată, iar zone importante au fost teritorii ale unor imperii mai mari, adesea concurente, precum cel al Spaniei și cel al Austriei. În plus, turiștii de azi nu vizitează toată Italia, fiindcă are prea multe de oferit pentru o singură călătorie, ci se concentrează asupra anumitor zone și regiuni.

Jeremy Black (n. 1955) este istoric, specializat în istorie militară, scriitor și fost profesor de istorie, inițial la Universitatea Durham, din 1980, apoi la Universitatea din Exeter, din 1996. A ținut numeroase prelegeri în Australasia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Italia și SUA. Este senior fellow la Center for the Study of America and the West la Foreign Policy Research Institute din Philadelphia, SUA.

A fost editor la Archives, revistă a British Records Association, și în comitetele editoriale ale History Today, International History Review, Journal of Military History, Media History și Journal of the Royal United Service Institution. Este autor a peste 140 de cărți, în principal, dar nu exclusiv, despre politica și relațiile internaționale britanice în secolul al XVIII-lea. Adesea a fost descris drept „cel mai prolific cercetător al istoriei din vremurile noastre“.

Joi, 18 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Fascinația, scrisă de Sylvia Day

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei!

Gideon mă numește Îngerașul lui, însă el este cel care reprezintă un miracol pentru viața mea. El este războinicul meu minunat și rănit, atât de hotărât să se lupte cu demonii mei, în vreme ce refuză să și-i înfrunte pe ai lui. Jurămintele pe care le-am schimbat ar fi trebuit să fie legătura care să ne apropie tot mai mult, dar în schimb au deschis răni vechi, au expus dureri și incertitudini adânc îngropate și au atras dușmani aprigi care pândeau din umbră.

Am început să simt cum se îndepărtează de mine, și astfel cea mai mare teamă a mea se transformă în realitate; acum dragostea îmi este pusă la încercare în feluri pe care nu sunt sigură că am suficientă putere să le  îndur. Când credeam că trăim cele mai luminoase momente ale vieții  noastre, întunericul din trecutul lui a început să înconjoare și să amenințe tot ceea ce am construit cu atâta efort. Iar acum, în fața noastră se află o alegere teribil de dificilă: să ne refugiem în siguranța familiară a vieților pe care le avea fiecare înainte sau să luptăm pentru un viitor care brusc  a început să pară un vis imposibil și lipsit de speranță…

Ce spun criticii despre Fascinația

Cel de-al patrulea volum atât de mult așteptat din populara serie Crossfire aduce aproape prea mult dramatism, dar echilibrează balanța prin dozele generoase de romantism dintre Gideon și Eva. Day a construit cu măiestrie  o lume cu personaje iubite de cititori, iar fanii vor fi deosebit de încântați  să afle mai multe și despre Cary, Ireland, Mark, Megumi în acest volum.“  (RT Book Reviews)

Vineri, 19 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul V2, scris de Robert Harris

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei!

Rudi Graf a visat toată viața să trimită rachete pe Lună, dar s-a trezit racolat în programul profesorului nazist Wernher von Braun, care lansa rachete V2 asupra Londrei. Mai mult inginer decât soldat, Graf face eforturi supraomenenști să nu se abată de la linia partidului, pe măsură ce SS-ul preia controlul operațiunilor. Când printre militarii germani încep să circule zvonuri despre un trădător, el intră direct pe lista scurtă a suspecților.

La rândul ei, Kay Caton-Walsh, o tânără agentă de informații britanică, încearcă să ducă o viață cât mai normală prin vicisitudinile războiului. După ce este surprinsă, împreună cu amantul ei, ofițer de aviație, de explozia unei rachete V2, Kay se oferă voluntară pentru o misiune în Belgia proaspăt eliberată. Înarmate cu o riglă de calcul și câteva ecuații, Kay și colegele ei speră să localizeze și să distrugă bazele de lansare ale rachetelor nemțești. Între liniile mișcătoare ale frontului, nu-i va fi ușor să distingă prietenul de dușman.

Numărul englezilor uciși în bombardamente nu încetează să crească, iar cele două personaje centrale trăiesc sub spectrul campaniei germane cu rachete V2, menită să îngenuncheze Anglia. Sub loviturile destinului, traiectoriile lui Graf și Kay nu pot conduce decât la coliziune.

Ce spun criticii despre V2

„Captivant… Harris aduce trecutul la viață schițând personalități puternice și intrigi subtile. Un regal pentru pasionații de ficțiune istorică de calitate.“ (Publishers Weekly)

„O capodoperă de ficțiune istorică… Romanul combină detalii tehnice fascinante cu drame personale care evidențiază ambiguitatea condiției umane de ambele părți ale frontului.“ (Booklist)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.