Săptămâna 19-25 septembrie 2022, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă
În săptămâna 19-25 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Cu dragostea în minte, de Ali Hazelwood, și Istoria Greciei și a Romei, de Tony Spawforth.
Marți, 20 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Cu dragostea în minte,de Ali Hazelwood
Doi tineri cercetători, o relație cu scântei, un deznodământ exploziv!
Bee Königswasser trăiește după un cod de reguli cât se poate de simplu: ce ar face Marie Curie în locul ei? Dacă NASA i-ar fi oferit un post de conducere în cadrul unui proiect de neuroinginerie – adevărat vis devenit realitate –, Marie ar fi acceptat fără nicio ezitare.
Indiscutabil! Dar faimoasa întemeietoare a fizicii moderne n-ar fi fost nevoită să conducă proiectul împreună cu Levi Ward.
Totuși, în felul lui, Levi e un tip atractiv: înalt, serios și cu ochi pătrunzători. Dar, în timp ce el și Bee erau colegi la școala doctorală, Levi și-a exprimat sentimentele față de ea într-o manieră cât se poate de clară: dușmanii de moarte nu pot funcționa decât în galaxii separate, iar acestea trebuie să fie cât mai depărtate una față de cealaltă.
În momentul în care echipamentele pe care le-a cerut Bee întârzie să sosească, iar colegii de proiect o ignoră pur și simplu, tânăra cercetătoare ar putea să jure că Levi îi devine, încetul cu încetul, aliat, secondând-o în acțiunile ei și susținându-i ideile… Iar posibilitățile care decurg dintr-o astfel de situație îi provoacă lui Bee o adevărată furtună neuronală. Însă atunci când vine vremea ca ea să răspundă sentimentelor lui Levi și să-și dăruiască inima, întrebarea care se pune nu poate fi decât: Ce ar face Bee Königswasser?
Ce spun criticii despre Cu dragostea în minte
„«Cu dragostea în minte» e un roman sclipitor, care pune în evidență nebănuita latură sexy a oamenilor de știință.“ (Helen Hoang)
Miercuri, 21 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Istoria Greciei și a Romei,de Tony Spawforth
Civilizațiile magnifice create de vechii greci și de vechii romani reprezintă cea mai importantă moștenire a lumii clasice. Cu toate acestea, poveștile despre imperiile „civilizate“ ale grecilor și romanilor care au rezistat în fața barbarilor sunt departe de a fi adevărate. Tony Spawforth, cercetător apreciat, autor și colaborator la diverse publicații și emisiuni TV, urmărește aceste civilizații prin mai mult de șase milenii de istorie. Povestea lui ne dezvăluie că civilizațiile greacă și romană, în grade variabile, au fost surprinzător și în majoritate receptive la influențe externe, mai ales venite din Orient.
De la apariția civilizației miceniene în secolul al XVI-lea î.Hr., Spawforth urmărește drumul care ne duce prin apele Egeei vechi spre zenitul statului elen și apariția Imperiului Roman, a creștinismului și a consecințelor întemeierii primului califat.
Plină de informații provocatoare și cu un conținut proaspăt, este prima și singura lucrare accesibilă care ne spune povestea extraordinară a lumii clasice în întregimea ei.