LiteraBlog Săptămâna 20-26 iunie 2022, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 20-26 iunie 2022, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 20-26 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Fata cu stea albastră, de Pam Jenoff, Mahomed, profetul care a schimbat lumea, de Mohamad Jebara și Cu cărțile pe față, de Agatha Christie.

Marți, 21 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Fata cu stea albastră, de Pam Jenoff

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 49,90 lei!

O poveste înduioșătoare despre iubire, pierdere și mântuire

1942. Sadie Gault are optsprezece ani și locuiește cu părinții ei în ghetoul din Cracovia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Când naziștii lichidează ghetoul, Sadie și mama ei însărcinată sunt nevoite să se refugieze în tunelurile periculoase de sub oraș. Într-o zi, Sadie se uită printr-un grilaj și vede o fată de vârsta ei cumpărând flori.

Ella Stepanek este o poloneză înstărită și duce o viață destul de ușoară alături de mama ei vitregă, care a reușit să se apropie de unii dintre ocupanții germani. În timp ce face cumpărături la piață, ea vede ceva mișcându-se sub un grătar de canal de pe stradă. La o privire mai atentă, își dă seama că este o fată care se ascunde.

Ella începe să o ajute pe Sadie și cele două se împrietenesc, dar, pe măsură ce pericolele războiului se agravează, viața le duce pe căi diferite și vor fi puse la încercare în fața unor greutăți copleșitoare.

Inspirată din povești reale incredibile, Fata cu stea albastră este o mărturie de neuitat despre puterea prieteniei și despreforța extraordinară a voinței umane de a supraviețui.

Ce spun criticii despre Fata cu stea albastră

„Sincer și frumos scris, acest roman emoționant este plin de răsturnări de situație și de demonstrații de curaj și de iubire pe care nu le veți uita niciodată, culminând cu un final care reușește să fie surprinzător și înălțător în același timp.“ (Lisa Scottoline, autoarea bestsellerului Dragoste eternă)

Miercuri, 22 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Mahomed, profetul care a schimbat lumea, de Mohamad Jebara

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 37,90 lei!

Un copil de șase ani plânge în brațele mamei sale muribunde, care, cu ultima suflare, îl îndeamnă: „Mahomed, schimbă lumea!“ Băiatul, rămas orfan într-o societate care nutrește o teamă tradițională față de orice schimbare, trebuie să depășească obstacole enorme pentru a-și descoperi potențialul și a-i inspira și pe alții să facă la fel.

Pornind de la detalii cunoscute de multă vreme de erudiți musulmani, însă inaccesibile marelui public, Mohamad Jebara dă viață poveștii fascinante a profetului fondator al Islamului. În jurul protagonistului s-au aflat femei dinamice care l-au îngrijit și mentori evrei și creștini care l-au inspirat – toți aceștia încurajându-l să continue.

Jebara pune viața lui Mahomed într-un context istoric mai larg, evocând societatea din Mecca în care s-a născut profetul și demonstrând că viziunea sa inovatoare a ajutat la conturarea lumii moderne.

Ce spun criticii despre Mahomed, profetul care a schimbat lumea

 „O lectură plăcută, care îl prezintă pe profetul Mahomed ca om. Bine gândită, atentă și provocatoare!“ (Azar Nafisi, autoarea bestsellerului Citind Lolita în Teheran)

„O privire proaspătă asupra unei povești familiare […] Rezultatul este o biografie pe care o citești ca pe un roman.“ (The Washington Post)

„Accesibilă […] Un punct de pornire perfect pentru cei care doresc să afle mai multe despre profetul Islamului.“ (Publishers Weekly)

Vineri, 24 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Cu cărțile pe față, de Agatha Christie

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,99 lei!

Crima ca formă de artă? O idee la fel de originală precum cel căruia îi aparţine, extravagantul şi bogatul domn Shaitana. Acesta îi pro­pune lui Hercule Poirot să îi arate „exponatele“ sale în cadrul unei petreceri la care îl invită alături de alţi trei specialişti în dezlegarea enigmelor şi de patru ucigaşi care au scăpat nepedepsiţi până acum. Şi, aşa cum se temea Poirot, ceea ce începe ca o seară captivantă de bridge devine până la urmă un joc mult mai periculos…

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.