LiteraBlog Săptămâna 28 iunie – 4 iulie 2021. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă!

Săptămâna 28 iunie – 4 iulie 2021. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă!

În săptămâna 28 iunie – 4 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din România ajung volumele Puterea emoțiilor pozitive de Barbara Fredrickson, Grădina fermecată de Sarah Addison Allen, Lui Sir Phillip, cu dragoste de Julia Quinn, Munchen de Robert Harris.

Luni, 28 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Puterea emoțiilor pozitive, scrisă de Barbara Fredrickson

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 24.99 lei!

Suntem familiarizați cu negativismul. Îl vedem peste tot și îl simțim mai des decât ne-am dori. Ne întunecă judecata și ne face posaci și critici față de noi înșine și de alții. Ne afectează discuțiile cu partenerul de viață, copiii sau colegii de muncă. Hrănește toate emoțiile negative care conduc la nefericire, depresie, tulburări de somn, furie, amărăciune și chiar afecțiuni somatice. Dar ce putem spune despre optimism? Ce știm, cu adevărat, despre el? Cum ne poate transforma viața? Timp de mai bine de 20 de ani, Barbara L. Fredrickson a încercat să răspundă acestor întrebări prin teste și experimente de laborator menite să-i ajute pe oameni să înțeleagă optimismul și să se folosească de această sursă de putere. Rețeta ei pentru o viață mai bună conține tehnici ușor de aplicat ce limitează impactul negativismului asupra vieții noastre de zi cu zi, dar și instrumente practice pentru evaluarea și cultivarea emoțiilor pozitive. Bazată pe cele mai recente informații din domeniu, cartea reprezintă un adevărat ghid pentru depășirea obstacolelor, crearea de relații mai bune cu cei din jur și o viață fericită.

Ce spun criticii despre Puterea emoțiilor pozitive

O rețetă fundamentată științific pentru bucurie, sănătate și creativitate. Citește zilnic unul–două capitole sau oricât îți trebuie pentru a-ți risipi proasta dispoziție.” (Thich Nhat Hanh)

Cartea e plină de observații profunde legate de comportamentul omenesc, dar și de sugestii utile despre cum le putem aplica în viața de fiecare zi.” (Mihaly Csikszentmihalyi)

Marți, 29 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Grădina fermecată, scrisă de Sarah Addison Allen

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei!

Femeile din familia Waverley au, fie că le place sau nu,  talente speciale aflate în strânsă legătură cu grădina  din spatele impunătoarei reședințe a familiei,  din Bascom, din Carolina de Nord.

Timp de aproape un deceniu, Claire a trăit în armonie cu grădina și cu moștenirea familiei Waverley, marcată de amintirea bunicii ei, de destinul zbuciumat al mamei sale și aparent indiferentă la soarta surorii ei rebele, Sydney, care s-a eliberat de mult de constrângerile mentalităților înguste ale orașului. Folosindu-se de rețetele bunicii ei și de puterile misterioase ale plantelor din grădină, Claire a pus bazele unei afaceri de succes cu produse alimentare, dar și ale unei existențe sigure, atent controlate. Însă întoarcerea în oraș a lui Sydney, împreună cu fiica ei, Bay, tulbură rutina vieții lui Claire. Un alt element perturbator este faptul că în casa învecinată se mută un bărbat care, din clipa în care o vede pentru prima oară pe Claire, devine absolut fascinat de ea.

Pe măsură ce Claire și Sydney reînvață să trăiască  împreună și ajung să se împace cu traumele care le-au marcat copilăria, adolescența, dar și relația, descoperă și dragostea, exact acolo unde nu se așteptau să o găsească. Încet-încet, surorile Waverley ajung să-și accepte trecutul, să savureze prezentul și să privească pline de speranță spre viitor.

Ce spun criticii despre Grădina fermecată

Sarah Addison Allen a creat o poveste minunată, care  o să vă farmece pe toți. Grădina fermecată include o pleiadă de personaje interesante, o acțiune care vă va îndemna  să vă uitați cu atenție la ce mâncați și o duioșie care se  revarsă din împletitura de bucurii și tristeți care este viața.” (Kris Radish)

Joi, 1 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Lui Sir Phillip, cu dragoste scrisă de Julia Quinn

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei!

Sir Phillip Crane știa din corespondența cu Eloise Bridgerton, verișoara îndepărtată a răposatei lui soții, că aceasta este fată bătrână, la cei 28 de ani ai săi. Și tocmai de aceea o cere în căsătorie, imaginându-și că este o femeie banală și modestă – și un pic disperată să se mărite –, și, astfel, el le va putea oferi o mamă celor doi copii năzdrăvani ai lui. Numai că Eloise nu este deloc cum și-a imaginat. Frumoasa femeie care sosește în vizită este oricum, numai tăcută, nu, și când, în sfârșit, tace, tot ce-și dorește el este să o sărute… și nu doar atât.

Eloise Bridgerton consideră o nebunie să se mărite cu un bărbat pe care nu l-a întâlnit niciodată! Dar apoi începe să se gândească… și să se întrebe… și, înainte să-și dea seama ce face, se găsește într-o trăsură închiriată, în mijlocul nopții, în drum spre bărbatul care, speră ea, va fi perechea perfectă. Numai că… nu este. Căci bărbatul perfect nu ar fi atât de tăcut și de morocănos și, deși Phillip este cu siguranță chipeș, nu are manierele elegante ale domnilor londonezi care i-au cerut mâna de-a lungul anilor. Și totuși, când îi zâmbește și când o sărută, lumea pur și simplu dispare. Și rămâne întrebarea – oare acest bărbat imperfect ar putea fi perfect pentru ea?

Ce spun criticii despre Lui Sir Phillip, cu dragoste

„Julia Quinn este o adevărată maestră a romanelor de dragoste. A creat o familie atât de atrăgătoare și de fermecătoare, o comunitate atât de vibrantă și de captivantă, că ne face să tânjim să îi cunoaștem mai bine.“ (NPR Books)

Vineri, 2 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Munchen scrisă de Robert Harris

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 49.90 lei!

Septembrie 1938. Adolf Hitler este hotărât să invadeze Cehoslovacia. Prim-ministrul britanic, Neville Chamberlain, caută cu disperare să evite războiul care ar urma unui asemenea gest. Münchenul va fi gazda unei întâlniri la nivel înalt, un efort de ceasul al doisprezecelea pentru a menține o pace precară.

În avionul care-l transportă pe Chamberlain în orașul bavarez este și Hugh Legat, o stea în ascensiune a diplomației britanice, detașat la Numărul 10 de pe Downing Street în postul de secretar particular al premierului. În trenul de noapte care-l aduce pe Hitler la München se află și Paul von Hartmann, un angajat al Ministerului de Externe german. Legat și Hartmann au fost prieteni apropiați la Oxford la începutul anilor ’30, dar n-au mai vorbit de șase ani. Fiecare poartă povara unui secret personal dureros. Acum, când drumurile li se intersectează la München, vor ajunge în posesia unor secrete de stat care ar putea să afecteze profund însuși viitorul Europei. Și fiecare va fi pus în fața unei decizii teribile.

Ce spun criticii despre Munchen

„Irezistibil… Un thriller de înalt nivel, cu o tensiune electrizantă, construit în jurul acordului de tristă amintire de la München.“ (USA Today)

„Un thriller inteligent… care abordează cu atenție și precizie detaliul istoric. Forța romanului stă în conflictul dintre imaginea noastră retrospectivă asupra evenimentelor și speranțele și spaimele absolut credibile ale personajelor.“ (The Times)

„Un roman de spionaj genial construit.“ (Observer)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.