LiteraBlog Săptămâna 30 mai -5 iunie 2022. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 30 mai -5 iunie 2022. Nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 30 mai – 5 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Adevăruri ascunse, de Kelly Rimmer, Molimele care au schimbat istoria, de John Froude, Cele mai strălucite minți și idei ale tuturor timpurilor, de Will Durant, Coco Chanel: Viața intimă, de Lisa Chaney și Insula, de Adrian McKinty.

LUNI, 30 MAI 2022, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA ADEVĂRURI ASCUNSE, SCRISĂ DE KELLY RIMMER

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,99 lei!

Minciunile pot uni o familie – sau o pot destrăma.

Când tatăl său este mutat la un azil de bătrâni din cauza agravării demenței de care suferă, Beth Walsh se oferă să facă o curățenie generală în casa familiei. Spre marea ei surpriză, descoperă că ușa mansardei care i-a fost teren de joacă în copilărie este încuiată.

În timp ce curăță mansarda, Beth găsește niște pagini scrise de mână, care par să fie fragmente dintr-un jurnal ținut de mama ei. Aceasta a murit cu mult timp în urmă, iar Beth și frații săi știu dintotdeauna că au rămas orfani de mamă în urma unui accident de mașină petrecut pe vremea când ei erau micuți. Însă acele însemnări găsite în mansardă par să sugereze că moartea tinerei femei a rămas, de fapt, învăluită într-un mister sumbru. Citind însemnările, Beth reface portretul tulburător al unei femei care a suferit de depresie post-partum, precum și portretul unui soț care nu prea pare să aibă nimic în comun cu tatăl iubitor de care sunt atât de atașați Beth și frații săi.

Având ea însăși un copil în vârstă de doar câteva luni și fiind complet depășită de provocările maternității, Beth descoperă că între ea și răposata sa mamă există mai multe legături decât ar fi putut bănui.

CE SPUN CRITICII DESPRE ADEVĂRURI ASCUNSE

Revelatoare, captivantă și sfâșietoare, povestea pe care o spune Kelly Rimmer îi va fermeca și îi va mișca pe cititorii acestui nou roman.“ (Publishers Weekly)

Această carte le este recomandată călduros cititorilor care apreciază poveștile răscolitoare precum cele scrise de autoare ca Sarah Jio sau Kristin Hannah.“ (Library Journal)

MARȚI, 31 MAI 2022, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA MOLIMELE CARE AU SCHIMBAT ISTORIA, SCRISĂ DE JOHN FROUDE

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 34,99 lei!

De la Moartea Neagră la COVID-19, pandemiile au modelat și remodelat societatea umană.

Știința și istoria ne pot oferi o perspectivă asupra a două întrebări de o importanță capitală: „De ce mai avem pandemii?“ și „Cum le putem supraviețui?“

Pandemiile au fost cu noi de când Homo sapiens a apărut pe Pământ acum aproape 300 000 de ani. 40% din genele noastre sunt făcute din ADN viral. Cu toate acestea, rămânem vulnerabili. Astăzi ne con­fruntăm cu o nouă pandemie: cea provocată de SARS-CoV-2, corona­virusul care a apărut în China și care, în decurs de patru luni, s-a răspândit în toate țările lumii.

Datorită progreselor în biologia moleculară și noilor instrumente de cercetare, ne aflăm, de asemenea, în mijlocul unei epoci de aur a înțelegerii când vine vorba de cei mai mici dușmani ai noștri. Tehnologia ADN-ului rescrie istoria, rezolvă disputele care au persistat de zeci de ani și ne oferă perspective cruciale care ne pot proteja viitorul.

Dr. John Froude, specialist în boli infecțioase, a lucrat pe patru continente mai mult de 50 de ani, tratând pacienții de boli apărute cu secole în urmă și care nu ne-au părăsit niciodată (cum ar fi malaria și holera) și luptând cu noile amenințări (cum ar fi SIDA și COVID-19) pe măsură ce acestea apar. În Molimele care au schimbat istoria, el oferă o relatare captivantă, oportună și utilă a pandemiilor care ne-au deter­minat evoluția și ne-au modelat istoria.

MIERCURI, 1 IUNIE 2022, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA CELE MAI STRĂLUCITE MINȚI ȘI IDEI ALE TUTUROR TIMPURILOR, SCRISĂ DE WILL DURANT

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 27,99 lei!

O culegere a celor mai strălucite minți și a celor mai bune cărți din toate timpurile, scrisă într-un stil accesibil și clar, care dovedește erudiția unui mare cărturar. 

De la cele mai bune cărți până la cei mai mari gânditori și poeți, acest volum este o colecție concisă a moștenirii umanității. Will Durant a fost preocupat și a scris despre cele mai importante epoci, personalități și reușite ale istoriei omului, iar selecțiile sale au fost grupate în acest volum compact. Istoricul își argumentează cu elocvență alegerile, însă îi încurajează pe cititori să-și formeze propriile opinii, să scape de prejudecăți și să pătrundă într-un tărâm al minții, unde există eroii speciei noastre. 

Cele mai strălucite minți și idei ale tuturor timpurilor este o bibliotecă a umanității în miniatură oferită generațiilor viitoare de unul dintre cei mai importanți și prolifici istorici americani.

CE SPUN CRITICII DESPRE CELE MAI STRĂLUCITE MINȚI ȘI IDEI ALE TUTUROR TIMPURILOR

„Acest volum captivant și accesibil al lui Durant, istoric și filosof, laureat al Premiului Pulitzer, ar trebui să fie o lectură esențială pentru oricine este interesat de evoluția gândirii umane. Durant analizează în detaliu personalități strălucite precum Confucius sau Darwin, trasează calea de la geniul lui Homer la sufletul chinuit al lui Dante și la onestitatea lui Whitman, cucerindu-l pe cititor prin stilul său irezistibil.“ (Publishers Weekly)

JOI, 2 IUNIE 2022, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA COCO CHANEL: VIAȚA INTIMĂ, SCRISĂ DE LISA CHANEY

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 59,90 lei!

În Coco Chanel: Viața intimă, Lisa Chaney spune povestea controversată a unei figuri misterioase care a schimbat moda secolului trecut. 

Revoluționând stilul vestimentar al femeilor, Gabrielle „Coco“ Chanel a fost cel mai influent creator de modă al secolului XX, iar călătoria sa extraordinară și neconvențională – de la sărăcie la lux – a ajutat la conturarea ideii de femeie modernă. 

Scoțând la iveală o viață fascinantă, această biografie remarcabilă arată de ce numele de Chanel înseamnă eleganță, dar și un caracter rebel. Legăturile sale, ale căror detalii tragice și penetrante au scăpat biografilor anteriori, par rupte din legende. Inteligentă și fascinantă, Coco Chanel a fost muză, amantă și sponsor pentru cei mai cunoscuți artiști ai secolului, inclusiv pentru Picasso, Dalí și Stravinski. 

Pornind de la scrisori de dragoste și de la alte documente descoperite recent, Lisa Chaney prezintă adevărul despre viața intimă a lui Coco Chanel, inclusiv despre dependența de droguri și despre iubitul său german din al Al Doilea Război Mondial, creând poate cel mai provocator și mai complex portret de până acum.

CE SPUN CRITICII DESPRE COCO CHANEL: VIAȚA INTIMĂ

Cea mai bună carte despre Chanel din ultima vreme […] Autoarea are grijă să prezinte contextul istoric pe tot parcursul volumului, dar fără să se îndepărteze de subiect.“ (The Wall Street Journal)

Bogată în detalii alese cu grijă […] spune povestea unei vieți remarcabile.“ (Harper’s Magazine

Implicarea lui Chaney în subiectul cărții sale este evidentă, iar cercetarea sa exhaustivă a vieții lui Chanel – în special a aspectelor întunecate și mai enigmatice – și a istoriei culturale pe care a influențat-o atât de profund transformă volumul într-o lucrare fascinantă și informativă.“  (Kirkus Reviews)

Amănunțit cercetată, biografia fascinantă semnată de Chaney se bazează pe surse nefolosite până astăzi pentru a ne prezenta această femeie complexă și talentată al cărei nume va fi mereu sinonim cu sofisticarea și cu originalitatea.“ (Booklist)

VINERI, 3 IUNIE 2022, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA INSULA, SCRISĂ DE ADRIAN MCKINTY

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,90 lei!

N-ar fi trebuit să-ți aduci familia pe insulă.

N-ar fi trebuit să mergi cu viteză prea mare.

N-ar fi trebuit să încerci să ascunzi cadavrul.

N-ar fi trebuit să le spui copiilor că îi poți proteja.

Acum, s-ar putea să nu mai ajungi niciodată acasă.

CE SPUN CRITICII DESPRE INSULA

Inteligent scris și extrem de emoţionantemoționant… atât pericolul, cât și familia sunt descrise într-un mod unic. Lanţul«Lanțul» a fost romanul care l-a propulsat pe McKinty în elita scriitorilor de thrillere, iar acesta ar putea fi la fel de important.“ (Booklist)

Un thriller captivant care își antrenează cititorii într-o călătorie fascinantă.“ (Kirkus Reviews)

McKinty a scris un nou thriller irezistibil și înfricoșător despre locurile surprinzătoare în care se ascunde răul și despre cât de departe putem merge pentru cei dragi.“ (Karin Slaughter)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.