LiteraBlog Săptămâna 6 – 12 decembrie 2021. Noutăți Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 6 – 12 decembrie 2021. Noutăți Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 6 – 12 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Secrete din trecut de Barbara Davis, Hitler și teoriile conspirației. Al Treilea Reich și imaginația paranoidă de Richard J. Evans și La fel de bogat ca regele de Abigail Assor.

Marți, 7 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge romanul Secrete din trecut, scris de Barbara Davis

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Două fetițe găsite pe fundul unui lac, nouă generații de femei cu puteri speciale și un mister rezolvat magistral.

Lizzy Moon nu și-a dorit niciodată ferma Moon Girl. În urmă cu opt ani, a părăsit orășelul Salem Creek pentru a începe o nouă viață la New York. Lăsa în urmă șoaptele legate de moștenirea ciudată a familiei. Dar când iubita ei bunică, Althea, moare, Lizzy trebuie să se întoarcă și să facă față unei tragedii: uciderea a două tinere fete și acuzațiile care au urmat-o pe Althea până în mormânt.

Lizzy nu dorește altceva decât să vândă ferma și să se întoarcă la viața ei din New York, până când descoperă un jurnal pe care Althea i l-a lăsat și cu ajutorul căruia poate să devină conștientă de propriile puteri speciale. Mai rămâne să dezlege misterul acelor crime și apoi poate să se întoarcă în metropolă. Dar când îl reîntâlnește pe arhitec­tul Andrew Greyson, unul dintre puținii din oraș care au crezut în nevinovăția bunicii ei, Lizzy va alege să urmeze sfatul bunicii: să își asculte inima și să își trăiască viața.

Ce spun criticii despre Secrete din trecut

O carte frumos scrisă, pe care nu o poți lăsa din mână… În parte ficțiune contemporană despre femei, în parte roman istoric, intriga rătăcește impecabil prin timp pentru a elucida secretele de familie care leagă patru generații de femei. În acest roman găsești tot ce dorești.“(Barbara Claypole White)

Miercuri, 8 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă ajunge volumul Hitler și teoriile conspirației. Al Treilea Reich și imaginația paranoidă, scris de Richard J. Evans

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Renumitul istoric al celui de-al Treilea Reich, Richard J. Evans, analizează teoriile conspirației din jurul lui Adolf Hitler și al naziștilor, într-o carte de istorie vitală pentru epoca „post-adevărului“

Ideea că nimic nu are loc la întâmplare în cursul istoriei, că nimic nu este chiar ceea ce pare la prima vedere, că tot ce se petrece este rezultatul unor mașinații secrete ale unor grupuri maligne care manipulează totul din spatele scenei este la fel de veche ca însăși istoria. Dar teoriile conspirației devin mai populare și mai răspândite în secolul XXI. Și nicăieri nu sunt mai evidente decât în povestirile revizioniste despre istoria celui de-al Treilea Reich. Teorii ale conspi­rației, de multă vreme discreditate, s-au trezit la viață, primind credibilitate datorită unor așa-zise dovezi nou-descoperite și unor unghiuri noi de investigație.

Această carte abordează cinci teorii intens dezbătute, implicân­du-i pe Hitler și pe naziști, și le supune unei investigații criminalistice: aceea că evreii conspirau ca să submineze civilizația, după cum se subliniază în Protocoalele înțelepților Sionului, aceea că armata germană a fost „înjunghiată în spate“ de socialiști și de evrei în 1918, că naziștii au incendiat Reichstag-ul pentru a pune mâna pe putere, că fuga în Marea Britanie a lui Rudolf Hess, în 1941, a fost aprobată de Hitler și că acesta venea cu termeni pentru încheierea păcii care erau ascunși de către Churchill sau că Hitler a scăpat din buncăr în 1945 și a fugit în America de Sud. În paginile sale vom vedea unele trăsături surprinzătoare pe care aceste ipoteze și alte teorii ale conspirației le au în comun.

Aceasta este o carte de istorie, dar este o carte de istorie pentru epoca „post-adevărului“ și a „faptelor alternative“ – o carte pentru vremurile noastre tulburi.

Vineri, 10 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă, ajunge cartea La fel de bogat ca regele, scrisăde Abigail Assor

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Casablanca, 1994. Sarah, o franțuzoaică de șaisprezece ani dintr-un bidonville, nu are nimic în propria viață, dar, într-o zi, îl întâlnește pe Driss, care are totul. Fata decide să-l seducă și să se mărite cu el, însă goana după băiat este un drum anevoios prin Casablanca, oraș marcat de puternice tensiuni sociale: bogații care au toate drepturile, jointurile fumate pe marginea piscinelor, prostituatele care avortează în spatele magazinelor, șoaptele fals scandalizate, servitoarele neajutorate, hărțuite, dorința de a fugi în lume. Dar lumea e departe…

Ce spun criticii despre La fel de bogat ca regele

„Un roman de debut dulce-amărui despre inevitabilitatea condiției noastre sociale și dificultățile de a ne elibera de ea. Prins în măruntaiele Casablancăi, cititorul pornește împreună cu Sarah într-o cursă frenetică pentru libertate.“ (Lire Magazine Littéraire)

La fel de bogat ca regele este un roman superb pentru că ne surprinde cu fiecare pagină, ne face să râdem sau să scrâșnim din dinți. Abigail Assor reușește să schimbe tonul, trecând de la umor la emoție, dar cartea își păstrează în permanență forța. O poveste frumoasă și emoționantă.“ (Le Figaro Littéraire)

„Înainte de a fi un roman de dragoste – sau poate tocmai pentru că este un roman de dragoste –, cartea lui Abigail Assor este o poveste despre dominare. Puterea este pretutindeni, atât în spațiul public, cât și în cel privat.“ (Libération)

„Crud, solar și senzual. Un roman de debut deosebit de reușit.“ (Les Inrockuptibles)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.