LiteraBlog Săptămâna 6-12 iunie 2022, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 6-12 iunie 2022, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 6 – 12 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Căminul fetelor orfane, de Joanna Goodman, Un tăciune întunecat, de Jennifer Armentrout și Reguli pentru crima perfectă, de Peter Swanson.

Marți, 7 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Căminul fetelor orfane, de Joanna Goodman

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,99 lei!

Două femei, două destine împletite, o poveste despre despărțire și regăsire

În Quebecul anilor 1950, francezii și englezii se tolerează reciproc cu o politețe precară – la fel ca părinții lui Maggie Hughes. Tatăl anglofon al lui Maggie are ambiții pentru fiica sa, care nu includ căsătoria cu un tânăr francez sărac de la ferma vecină. Dar inima lui Maggie este cucerită de Gabriel Phénix. Când rămâne însărcinată la cincisprezece ani, părinții ei o forțează să o dea pe Elodie spre adopție și să își reia viața „pe calea cea bună“.

Elodie este crescută în sistemul de orfelinate pentru săraci din Quebec. Este o existență destul de precară, care ia o turnură tragică atunci când, împreună cu alte mii de orfani din Quebec, Elodie este declarată bolnavă mintal ca urmare a unei noi legi care oferă mai multe fonduri pentru spitalele de psihiatrie decât pentru orfelinate. 

Inteligentă și hotărâtă, Elodie rezistă la tratamentul îngrozitor al călugărițelor, câștigându-și în cele din urmă libertatea la șaptesprezece ani, când este aruncată într-o lume străină, adesea dificil de gestionat.

Maggie, căsătorită cu un om de afaceri dornic să își întemeieze o familie, nu-și poate uita fiica pe care a fost nevoită să o abandoneze, iar o reîntâlnire întâmplătoare cu Gabriel o determină să facă o alegere sfâșietoare. Pe măsură ce timpul trece, poveștile lui Maggie și Elodie se întrepătrund, dar nu se ating niciodată, până când Maggie își dă seama că trebuie să ia ceea ce își dorește de la viață și să plece în căutarea fiicei sale pierdute de mult timp, revendicând în sfârșit adevărul care le-a fost refuzat amândurora.

Ce spun criticii despre Căminul fetelor orfane

Profund și plin de semnificații, acest roman le captează atenția cititorilor și îi răsplătește cu un final fericit.” (Booklist)

Joi, 9 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Un tăciune întunecat, de Jennifer L. Armentrout

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 69,90 lei!

Născută înfășurată în vălul zeilor primitivi, o Fecioară așa cum au făgăduit parcele, Seraphena Mierel nu a fost, de fapt, niciodată cu adevărat stăpâna propriului destin. Aleasă înainte să se nască pentru a îndeplini învoiala disperată făcută de strămoșul ei pentru a-și salva poporul, Sera trebuie să renunțe la viața ei și să se ofere drept ofrandă zeului primitiv al morții, pentru a-i deveni consoartă. 

Cu toate acestea, adevăratul destin al Serei este secretul cel mai bine păstrat din întreaga Lasanie – nu este Fecioara cea protejată, ci o asasină cu o singură misiune, cu o singură țintă: să îl facă pe zeul primitiv al morții să se îndrăgostească de ea, să devină slăbiciunea lui și apoi… să îl ucidă. Dacă va da greș, își va osândi regatul la o moarte lentă din pricina Stricăciunii. 

Sera a știut dintotdeauna ce era. Aleasă. Consoartă. Asasină. Armă. Un spectru niciodată întru totul format și, totuși, îmbibat de sânge. Un monstru. Până să apară el. Până ca vorbele și faptele neașteptate ale zeului primitiv al morții să alunge întunericul ce începuse să sălășluiască în sufletul ei. Iar atingerea lui seducătoare îi stârnește o pasiune pe care nu și-a îngăduit niciodată să o simtă și pe care nu are voie să o simtă pentru el. Dar Sera nu a avut niciodată de ales. Oricum ar fi, viața ei este pierdută: așa a fost mereu, căci a fost atinsă pe vecie de viață și de moarte.

Ce spun criticii despre  Un tăciune întunecat 

O carte scrisă cu atâta măiestrie, că lumea reală încetează să existe atunci când o citești!“ (BB Easton)

Una dintre cele mai fascinante lumi fantasy despre care am citit vreodată.“  (Carrie Ann Ryan)

Vineri, 10 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea  Reguli pentru crima perfectă, de Peter Swanson

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,99 lei!

Cu ani în urmă, Malcolm Kershaw, un librar pasionat de mistere, a alcătuit o listă online a crimelor perfecte din literatura de gen, crime aproape imposibil de elucidat, pe care a intitulat-o „Opt crime perfecte”.

Nimeni nu este mai surprins decât Mal, acum proprietar al librăriei Old Devils din Boston, când o agentă FBI îi bate la ușă în căutare de informații legate de o serie de crime nerezolvate care par ciudat de asemănătoare cu cele din lista lui. Iar agenta FBI nu este singura interesată de acest librar care-și petrece nopțile acasă, citind. Ucigașul este undeva, acolo, pândindu-i fiecare mișcare – un personaj diabolic și amenințător care știe mult prea multe din trecutul lui Mal, și mai ales secrete pe care nu le-a spus nimănui, nici măcar soției recent decedate.

Ca să se protejeze, Mal începe să caute posibili suspecți… și vede un criminal în fiecare dintre cei care îl înconjoară. În scurt timp, o serie de turnuri șocante adaugă noi victime la lista celor investigate, iar lațul se strânge atât de tare în jurul lui Mal, încât este posibil să nu mai scape…

Ce spun criticii despre Reguli pentru crima perfectă

O premisă diabolică în combinație cu o execuție senzațională… Fanii literaturii polițiste se vor entuziasma pe măsură ce înaintează cu lectura, încercând să ghicească adevărul dincolo de narațiunea derutantă… Swanson nu face nici un pas greșit în acest omagiu adus romanului polițist de școală veche, iar finalul neașteptat îi va lăsa pe cititori în extaz.” (Booklist)

Reguli pentru crima perfectă creează așteptări pe care apoi le răstoarnă, prezintă suspecți doar pentru a-i elimina ulterior și, în general, are felul său propriu de a jongla cu mijloacele artistice ale thrillerului.” (Wall Street Journal)

Plăcerea de a urmări și a încerca să anticipezi următorul pas al unui narator care, în mod constant, lansează supoziții în privința sa și a celor din jur este autentică și intensă… Ți-ai dori ca escaladarea complicațiilor, precum spectacolul unui magician, să dureze la nesfârșit.” (Kirkus Reviews)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.