LiteraBlog Vineri, 02 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Trei“, de Valérie Perrin

Vineri, 02 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Trei“, de Valérie Perrin

Vineri, 02 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Trei, de Valérie Perrin.

Numele meu este Virginie. Astăzi, dintre Nina, Adrien și Etienne, doar Adrien mai vorbește cu mine. Nina mă disprețuiește. În ceea ce-l privește pe Etienne, eu sunt cea care nu-l mai vrea. Cu toate acestea, m-au fascinat încă din copilărie. Nu m-am atașat niciodată de altcineva în afară de cei trei.

1986. Adrien, Etienne și Nina s-au cunoscut în clasa a cincea. Se împrietenesc rapid și o promisiune îi unește: să părăsească provincia lor pentru a trăi la Paris și să nu se mai despartă niciodată.

2017. O mașină este descoperită pe fundul unui lac din cătunul în care au copilărit. Virginie, o jurnalistă cu un trecut enigmatic, acoperă evenimentul. Încetul cu încetul, ea dezvăluie legăturile extraordinare care îi unesc pe acești trei prieteni din copilărie. Ce au devenit? Care este legătura dintre această epavă și prietenia lor?

Valérie Perrin are darul de a surprinde profunzimea neștiută a lucrurilor din viață. Printr-o intrigă emoționantă și implacabilă, ea ne scufundă în inima adolescenței, a timpului care trece și ne desparte.

Ce spun criticii despre Trei

După succesul uriaș al romanului «Apă proaspătă pentru flori», Valérie Perrin își confirmă talentul de autoare cu «Trei», o comoară care trebuie citită cât se poate de curând.“ (LeParisienPresse)

Cu acest roman de Valérie Perrin, nu trebuie să ezitați. Este o lectură ideală pentru vară! Plăcută, captivantă, misterioasă și surprinzător de actuală.“ (LaPresse)

Despre Valérie Perrin

Valérie Perrin s-a născut în 1967 în Remiremont, în Munții Vosgi, Franța. A crescut în Burgundia și s-a stabilit la Paris în 1986. Romanul ei Les Oubliés du dimanche (2015) a câștigat premiul Booksellers Choice Award, iar ediția tipărită a fost bestseller mult timp după publicare.

Debutul ei în limba engleză, Apă proaspătă pentru flori (Fresh Water for Flowers, Europa, 2020), a câștigat Premiul Maison de la Presse, Paperback Readers Prize și a intrat pe listele ABA Indies Introduce și Indie Next List în 2020. A fost tradus în peste treizeci de limbi.

Figaro Littéraire a numit-o pe Perrin unul dintre cei mai vânduți zece autori din Franța în 2019, iar, în Italia, Apă proaspătă pentru flori a fost cartea cel mai bine vândută din 2020. Perrin locuiește acum în Normandia.

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.