LiteraBlog Vineri, 10 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „La fel de bogat ca regele” de Abigail Assor

Vineri, 10 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „La fel de bogat ca regele” de Abigail Assor

Vineri, 10 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă, ajunge cartea La fel de bogat ca regele, scrisăde Abigail Assor. În Casablanca anului 1994, Sarah, o franțuzoaică de șaisprezece ani dintr-un bidonville, nu are nimic în propria viață, dar, într-o zi, îl întâlnește pe Driss, care are totul.

Fata decide să-l seducă și să se mărite cu el, însă goana după băiat este un drum anevoios prin Casablanca, oraș marcat de puternice tensiuni sociale: bogații care au toate drepturile, jointurile fumate pe marginea piscinelor, prostituatele care avortează în spatele magazinelor, șoaptele fals scandalizate, servitoarele neajutorate, hărțuite, dorința de a fugi în lume. Dar lumea e departe…

Ce spun criticii despre La fel de bogat ca regele

„Un roman de debut dulce-amărui despre inevitabilitatea condiției noastre sociale și dificultățile de a ne elibera de ea. Prins în măruntaiele Casablancăi, cititorul pornește împreună cu Sarah într-o cursă frenetică pentru libertate.“ (Lire Magazine Littéraire)

La fel de bogat ca regele este un roman superb pentru că ne surprinde cu fiecare pagină, ne face să râdem sau să scrâșnim din dinți. Abigail Assor reușește să schimbe tonul, trecând de la umor la emoție, dar cartea își păstrează în permanență forța. O poveste frumoasă și emoționantă.“ (Le Figaro Littéraire)

„Înainte de a fi un roman de dragoste – sau poate tocmai pentru că este un roman de dragoste –, cartea lui Abigail Assor este o poveste despre dominare. Puterea este pretutindeni, atât în spațiul public, cât și în cel privat.“ (Libération)

„Crud, solar și senzual. Un roman de debut deosebit de reușit.“ (Les Inrockuptibles)

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.