LiteraBlog Vineri, 12 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă: Cartea „Ape adânci”, apărută la Editura Litera

Vineri, 12 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă: Cartea „Ape adânci”, apărută la Editura Litera

Vineri, 12 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ape adânci, scrisă de Patricia Highsmith.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, Ape adânci dezvăluie realitatea teribilă din spatele fațadei idilice a vieții din suburbiile americane.

Despre Ape adânci de Patricia Highsmith

În orășelul Little Wesley, căsnicia lipsită de iubire a soților Vic și Melinda Van Allen rezistă doar printr-un aranjament precar prin care, pentru a evita neplăcerile unui divorț, Melindei îi este permis să aibă oricâți amanți dorește, câtă vreme nu pleacă de acasă. Astfel, prin livingul familiei Van Allen trec rând pe rând toți amanții Melindei, sub privirea blândului și răbdătorului ei soț. Prietenii privesc insolența Melindei și toleranța lui Vic cu sentimente care variază de la nedumerire la perplexitate, de la amuzament la sinceră revoltă. Cei mai mulți sunt, bineînțeles, de partea soțului umilit. Și rămân de partea lui, chiar atunci când calmul lui Vic își atinge limitele și acesta comite inimaginabilul.

Ce spun criticii despre Ape adânci, roman apărut la Editura Litera

„O scriitoare care a creat o lume proprie – o lume claustrofobă și irațională, în care pășim de fiecare dată cu sentimentul că suntem noi înșine în pericol… Patricia Highsmith este poeta anxietății.“  (Graham Greene)

„A spune că Patricia Highsmith e scriitoare de thrillere e adevărat, dar nu e întregul adevăr: cărțile ei au o textură stilistică, o profunzime psihologică, o fluență hipnotizantă.“ (Sunday Times)

„O ador pe Highsmith… scrisul ei e o adevărată revelație.“ (Gillian Flynn)

*Acest titlu poate fi achiziționat la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Titlul este disponibil și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.