LiteraBlog Vineri, 15 iulie 2022, la toate chioșcurile de presă: „ Sentința de la miezul nopții“, de Harriet Tyce

Vineri, 15 iulie 2022, la toate chioșcurile de presă: „ Sentința de la miezul nopții“, de Harriet Tyce

Vineri, 15 iulie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Sentința de la miezul nopții, de Harriet Tyce.

E ajunul Anului Nou și scena e pregătită pentru o petrecere de mare ținută, într-o vilă din cea mai elegantă zonă a orașului Edinburgh. Tess, diagnosticată cu cancer cerebral, are două obiective majore de înde­plinit. Primul dintre acestea este refacerea relației cu Marcus, prin reînnoirea jurămintelor de la căsătorie. Cel de-al doilea este ca, îm­preună cu Sylvie, prietena ei din adolescență, să clarifice un episod dramatic petrecut cu ani în urmă și astfel să se elibereze de sentimen­tul de vinovăție.

După o cursă epuizantă, presărată la fiecare pas cu crize și îndoieli, cu situații imposibile și coșmaruri, momentul de maximă tensiune se desfășoară sub focurile de artificii care marchează trecerea în noul an. Și cu cât se apropie miezul nopții, cu atât este mai clar că unul dintre cei prezenți nu își dorește doar clarificarea, ci mai mult – să se răzbune.

Ce spun criticii despre Sentința de la miezul nopții

„Am devorat acest roman deosebit de captivant în două runde de lectură, într-o cursă rapidă către finalul șocant.“  (Alex Michaelides, autorul bestsellerului Pacienta tăcută)

„Inteligent gândit și structurat, și chiar mai întunecat decât Portocala sângerie.“  (Sarah Vaughan, autoarea bestsellerului Anatomia unui scandal)

„Încă un roman convingător scris de geniala Harriet Tyce!“ (Lisa Jewell, autoarea bestsellerului O viață regăsită)

„Personaje șocante, răsturnări de situație înșelătoare și o lovitură năucitoare la final. Harriet Tyce nu dezamăgește niciodată.“

(John Marrs)

Despre Harriet Tyce

Harriet Tyce s-a născut și a crescut în Edinburgh. A studiat literatura engleză la Oxford University, apoi dreptul la City University, după care a fost avocat de drept penal timp de aproape zece ani. Mai târziu, a început să scrie și a absolvit un masterat de scriere creativă (ficțiune polițistă) la University of East Anglia.

A debutat în 2019 cu romanul Portocala sângerie (Blood Orange), căruia i-au urmat Minciuni mortale (The Lies You Told, 2020) și Sentința de la miezul nopții (It Ends At Midnight, 2022). Locuiește în nordul Londrei, împreună cu soțul și copiii.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.