LiteraBlog Vineri, 16 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă: „ Casa de sticlă” de Eve Chase

Vineri, 16 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă: „ Casa de sticlă” de Eve Chase

Vineri, 16 septembrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Casa de sticlă, de Eve Chase.

Un bebeluș este abandonat în pădurea străveche de la Foxcote, dar este găsit și salvat de locuitorii conacului, refugiați în peisajul rural în urma unui incendiu care le-a distrus casa din Londra. Fetița aduce multă bucurie în familia copleșită de tristețe și de tulburare. De teamă că autoritățile le-ar putea lua copilul, bona și membrii familiei păstrează cu strășnicie secretul. Pentru un timp, trăiesc cu toții izolați într-o lume idilică, scăldată în razele soarelui furișate printre copaci, o lume unde regulile normale ale societății nu se aplică. Dar nenorocirea nu poate fi ținută multă vreme la distanță. După câteva zile, un cadavru este găsit în pădure, iar scandalul explodează.

Zeci de ani mai târziu, o femeie care se confruntă cu propriile întrebări despre trecut este forțată să caute răspunsuri. Depășindu-și temerile cu privire la ce ar putea să afle, ea decide să descopere cu orice preț adevărul.

Casa de sticlă este un roman de familie, un roman despre dragostea maternă, despre apartenență și prevalența legăturilor sufletești în fața celor biologice.

Ce spun criticii despre Casa de sticlă

„Un roman plin de mister, captivant, frumos scris, cu un bogat simț al atmosferei locale, cu o galerie de personaje memorabile și o mulțime de secrete adânci și întunecate.“ (Kate Morton)

„Eve Chase este o scriitoare extraordinară, iar «Casa de sticlă» este, fără discuție, cea mai bună carte a ei de până acum. Nimeni nu creează familii atât de complexe, de adorabile și de profund convingătoare ca Chase. În plus, este o maestră a narațiunii pe două planuri temporale.“ (Lisa Jewell)

Despre Eve Chase

Eva Chase a studiat literatură engleză la Universitatea din Manchester şi a făcut studii postuniversitare de jurnalism. A editat o revistă de modă, Scene, şi a scris pentru diverse publicații, printre care Dazed and Confused, Punch, InStyle, Red, Marie-Claire, You, precum şi pentru ziare naționale. Este autoarea romanelor Black Rabbit Hall (2015), The Vanishing of Audrey Wilde (2017), Casa de sticlă (The Glass House, 2020) şi The Birdcage (2022).

Eve Chase locuieşte la Oxford, este căsătorită şi are trei copii şi un golden retriever pe nume Harry.

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.