LiteraBlog Vineri, 28 octombrie 2022, la toate chioșcurile de presă: „ Cineva te urmărește” de Lisa Jewell

Vineri, 28 octombrie 2022, la toate chioșcurile de presă: „ Cineva te urmărește” de Lisa Jewell

Vineri, 28 octombrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Cineva te urmărește, de Lisa Jewell.

Melville Heights este unul dintre cele mai drăguțe cartiere ale orașului Bristol; locuiesc aici medici, avocați și profesori înstăriți. Nu este un loc în care cineva să fie ucis cu brutalitate în propria bucătărie, dar este unul în care fiecare deține câte un secret. Și în care toată lumea e cu ochii pe tine.

În calitate de director însărcinat cu reformarea școlii locale, Tom Fitzwilliam este iubit de toată lumea, inclusiv de Joey Mullen, vecina lui. Joey crede că pasiunea ei este secretă, dar fiul adolescent al lui Tom, Freddie, excelează în observarea oamenilor și urmărește comportamentul bizar al lui Joey în prezența tatălui său.

Una dintre elevele lui Tom, Jenna Tripp, nu este convinsă că profesorul ei este atât de imaculat pe cât pare, atunci când vede că acesta manifestă un interes particular pentru colega și prietena ei cea mai bună.

Pe de altă parte, cu douăzeci de ani în urmă, o elevă scria în jurnalul ei, documentând obsesia pe care o făcuse pentru un tânăr și atrăgător profesor de engleză numit Fitzwilliam…

În romanul de suspans al Lisei Jewell, nimeni nu este cine pare a fi și fiecare are ceva de ascuns. Pe măsură ce Jewell își țese intriga complexă, veți fi tot timpul provocați să ghiciți, până la dezvăluirea șocantă din ultimele pagini.

Ce spun criticii despre Cineva te urmărește

O enigmă construită cu abilitate… Jewell jonglează lejer cu mai multe fire narative… Pregătiți-vă să fiți absolut uluiți de identitatea victimei, care nu vă va fi dezvăluită decât spre sfârșitul jocului, și să aveți o surpriză finală și mai șocantă. Jewell reușește să mențină suspansul cu multă măiestrie.“ (Publishers Weekly)

O dramă de familie excepțională… Pistele false țin cititorul captiv, iar deznodământul total neașteptat, împreună cu revelația finală înfiorătoare, șochează. Cel mai bine ar fi să nu pariați pe nimeni… O lectură care creează dependență.“ (Booklist)

Te-ar mai putea interesa și:

Despre Lisa Jewell

Lisa Jewell este autoarea mai multor bestsellere internaționale, printre care se numără O viață regăsită (Then She Was Gone, 2017), Cineva te urmărește (Watching You, 2018), Secrete întunecate (The Family Upstairs, 2019) și Noaptea în care a dispărut (The Night She Disappeared, 2021). Romanul ei de debut, Petrecerea lui Ralph (Ralph’s Party, 1999), a devenit bestseller Sunday Times imediat după apariție și, mai recent, cărțile ei au urcat pe locul 1 în topurile din Canada și Marea Britanie. Romanele sale s-au vândut în peste 5 milioane de exemplare în întreaga lume și au fost publicate în 28 de ţări. Lisa locuiește la Londra împreună cu soțul ei și cu cele două fiice ale lor.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.