LiteraBlog Vineri, 6 mai 2022, la toate chioșcurile de presă: „Violoncelista“, de Daniel Silva

Vineri, 6 mai 2022, la toate chioșcurile de presă: „Violoncelista“, de Daniel Silva

Vineri, 6 mai 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Violoncelista, de Daniel Silva.

Cândva cel mai bogat om din Rusia, Viktor Orlov se află în exil la Londra, de unde poartă o cruciadă împotriva regimului cleptocratic de la Moscova, prin intermediul publicației sale, Moskovskaia Gazeta. Dar când acesta este găsit răpus de o moarte violentă în vila lui din Chelsea, Poliția Metropolitană stabilește că documentele contaminate cu o neurotoxină letală aflate pe biroul său au fost aduse de una dintre angajatele lui, o jurnalistă de investigații. Iar când aceasta dispare, MI6 o consideră agentă a Moscovei și o dă în urmărire internațională.

Însă Gabriel Allon, director al serviciilor de informații israeliene, care îi datorează viața lui Orlov, nu este de aceeași părere. În căutarea adevărului, el călătorește de la Londra la Amsterdam și Geneva, unde Grupul Haydn, controlat de un prieten din copilărie al președintelui rus, folosește „măsuri active“ în stil KGB pentru a submina Occidentul. Doar Gabriel Allon, cu ajutorul unei tinere geniale, angajată la cea mai coruptă bancă din lume și, în timpul liber, violoncelistă, poate opri asta.

Elegant și sofisticat, provocator și îndrăzneț, romanul Violoncelista explorează unul dintre cele mai grave pericole care amenință astăziOccidentul – influența corupătoare a banilor murdari mânuițide Rusia cea lacomă și revanșardă.

CE SPUN CRITICII DESPRE VIOLONCELISTA

Ritmul romanului «Violoncelista» nu slăbește pe tot parcursul acțiunii, care se mută de la Zürich la Tel Aviv, la Paris și mai departe. Daniel Silva își spune povestea cu vervă și cu o dozare inteligentă și pune la cale suficiente surprize încât să-l ia pe nepregătite chiar și pe cel mai vigilent cititor.“ (Wall Street Journal)

Asemenea unei diabolice partide de șah, «Violoncelista» este o călătorie sofisticată prin lumea sălilor de concert, a muzeelor de artă, a recepțiilor de mare ținută și a scenelor ocazionale de vânătoare, descrisă cu inteligența cinică și insinuările specifice lui Daniel Silva.“ (Bookreporter.com)

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 29,90 lei!

DESPRE DANIEL SILVA

Daniel Silva este un autor premiat, ale cărui romane, devenite bestselleruri, s-au aflat în mod constant pe locul 1 în topul New York Times. A publicat: The Unlikely Spy, The Mark of the Assassin, The Marching Season, The Kill Artist, The English Assassin, The Confessor, A Death in Vienna, Prince of Fire, The Messenger, The Secret Servant, Moscow Rules, The Defector, The Rembrandt Affair, Portretul unei spioane (Portrait of a Spy), The Fallen Angel, The English Girl, The Heist, The English Spy, Văduva neagră (The Black Widow), House of Spies, Cealaltă femeie (The Other Woman), Fata cea nouă (The New Girl), Ordinul (The Order) și Violoncelista (The Cellist).

Cea mai cunoscută serie de thrillere a sa este cea care îl are ca protagonist pe spionul și restauratorul de artă Gabriel Allon. Apreciate de critici, cărțile lui Silva sunt bestselleruri internaționale, traduse în peste 30 de limbi. Trăiește în Florida, împreună cu soția sa, jurnalista de televiziune Jamie Gangel, și cu gemenii lor, Lily și Nicholas.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.