- 70%

Martin Eden

Nota ta:
80 % of 100
RRP: 44,90 lei Preț special 13,47 lei
în stoc

Estimare livrare: 26.04.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 44,90 lei Preț special 13,47 lei

Martin Eden este un tânăr autodidact, fost marinar, care își urmărește în mod obsesiv visul de a deveni un om educat și un scriitor de succes. Martin se îndrăgostește de Ruth Morse, dar știe că nu are nici o șansă de a fi acceptat de familia ei burgheză. Tot ce poate deocamdată să spere este că ea îl va aștepta până când va deveni un om înstărit, iar faima literară îi va asigura un loc privilegiat în societate. Tot acest parcurs este însă îngreunat de originile sale umile și de sărăcie.

Gândit de London ca o aspră condamnare a prejudecăților, ca o critică la adresa ambițiilor de parvenire în dauna idealurilor înalte, romanul, în mare parte autobiografic, este plin de încredere în capacitatea artei de a transforma viețile și a inspirat nenumărați tineri scriitori și artiști să-și urmeze visurile.

 

Jack London rămâne unul dintre cei mai semnificativi scriitori ai Americii, pentru că era preocupat de problemele vremii lui… Spiritul oamenilor de rând din America eroică, mândră, va trăi de-a pururi în paginile povestirilor, romanelor și eseurilor acestui rebel. Philip S. Foner, Jack London: American Rebel

 

Martin Eden este, fără îndoială, una dintre operele majore ale lui Jack London. Upton Sinclair

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 19 iul. 2021
Colectie : Carte Pentru Toti
Autor(i) : Jack London
Traducator(i) : Dumitru Mazilu
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 688
ISBN : 978-606-33-7493-7