lips─â stoc

- 25%

Ciuleandra

0% of 100
RRP: 24,90┬álei Pre╚Ť special 18,68┬álei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 24,90┬álei Pre╚Ť special 18,68┬álei
Audiobook
Ascult─â pe
0,00 lei
Primele 7 zile, apoi 48 RON / luna (abonament Voxa nelimitat)

Într-un acces de furie, Puiu Faranga î╚Öi sugrum─â so╚Ťia. Ultimul descendent al unei familii de vaz─â, crescut în r─âsf─â╚Ť ╚Öi educat la ╚Öcoli înalte din Occident, Puiu nu pare s─â-╚Öi fi g─âsit vreun rost în via╚Ť─â, în afara petrecerilor ╚Öi aventurilor galante. Este sau nu responsabil Puiu Faranga de uciderea M─âd─âlinei? Este întrebarea la care se caut─â r─âspuns de-a lungul întregii construc╚Ťii narative.

Consecvent tematicii întregii sale opere – pr─âpastia dintre st─ârile sociale ╚Öi felul în care cei care au avere ╚Öi pozi╚Ťie privilegiat─â dispun de cei umili dup─â bunul plac –, Rebreanu concentreaz─â în acest roman de mici dimensiuni ac╚Ťiune, caractere, psihologie în evolu╚Ťie, critic─â social─â ╚Öi unghiuri de abordare care fac din Ciuleandra o culme a m─âiestriei sale artistice.

 

Când Liviu Rebreanu trece la romanul or─â┼čenesc, el eludeaz─â pe cât se poate înf─â┼úi┼čarea de indivizi ┼či se refugiaz─â în monografia unei pasiuni, a unei porniri, adic─â în romanul psihologic, con┼čtient sau nu de lipsa putin┼úei de a intui personaje. Ciuleandra e un astfel de roman analitic. [...] Materia romanului o formeaz─â aceast─â trecere treptat─â de la logica aparent normal─â la conduita ┼či ┼úinuta demen┼úial─â... G. C─âlinescu

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 20 sept. 2019
Colectie : Carte Pentru Toti
Autor(i) : Liviu Rebreanu
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 192
ISBN : 978-606-33-4185-4