- 40%

- 40%

Doamna cu cățelul

Autor: A.P. Cehov
Scrie o recenzie
Scrie o recenzie
Acorda o nota pentru
Doamna cu cățelul


Nota ta:
Preț standard 28,80 lei Preț special 17,28 lei

Versiuni disponibile

„Geniul poate să se exprime pe scurt și totuși să cuprindă întreaga plinătate a vieții, în virtutea unui laconism și a unei concizii demne de cea mai profundă admirație [...] Faptul că am înțeles mai bine acest lucru ceva mai târziu în viață se datorează în mare parte familiarizării mele crescânde cu arta...

„Geniul poate să se exprime pe scurt și totuși să cuprindă întreaga plinătate a vieții, în virtutea unui laconism și a unei concizii demne de cea mai profundă admirație [...] Faptul că am înțeles mai bine acest lucru ceva mai târziu în viață se datorează în mare parte familiarizării mele crescânde cu arta lui Cehov; căci povestirile sale egalează tot ce este mai bun și mai măreț în literatura europeană.“        (Thomas Mann)

 

„Dacă există un prozator pe care să-l pot numi fără nici o ezitare ”geniu”, acesta este Anton Cehov. Nimeni nu a mai scris ceva asemănător până la el și, odată cu moartea lui, totul s-a schimbat în literatura lumii. Cele treizeci și ceva de povestiri pe care le-a publicat în ultimul deceniu de viață dezvăluie o viziune asupra condiției umane și un mod de a scrie despre ea care sunt încă perfect valabile și prevalente până în ziua de azi. Poate pentru că era medic și, atunci când își scria povestirile majore, știa că are să moară, Cehov a perceput cu acuitate lipsa de continuitate și de sens a vieții, absurditatea și cruzimea ei aleatorie. Comice, laice, libere de orice sentimentalism, refuzând să condamne sau să elogieze, povestirile lui Cehov continuă să exprime un adevăr uman inconfundabil la peste o sută de ani de la apariția lor. […] Toți scriitori adevărați sunt, într-un fel, cehovieni.“        (William Boyd)

 

„Cehov este cel mai subtil și mai delicat analist al relațiilor dintre oameni.“       (Virginia Woolf)

 

„Cehov nu spune nimic nou, dar ceea ce spune îi iese tulburător de simplu, de clar și de convingător și, de aceea, teribil, incontestabil de adevărat.“        (Maksim Gorki)

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apariției:
attribute_icon
Jul 2015
Numar pagini:
attribute_icon
320
Tip Coperta:
attribute_icon
Cartonată
colectie:
attribute_icon
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-741-958-0
Traducator(i):
attribute_icon
Tatiana Panaitescu, Alice Gabrielescu, Nicolae Guma, Otilia Cazimir

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Detalii produs

Data apariției  :  21 iul. 2015
Autor(i)  :  A.P. Cehov
Numar pagini  :  320
Tip Coperta  :  Cartonată
Format  :  107 x 177
colectie  :  Clasici Litera
ISBN  :  978-606-741-958-0
Traducator(i)  :  Tatiana Panaitescu, Alice Gabrielescu, Nicolae Guma, Otilia Cazimir