- 40%
- 40%

Drumul spre iad
Versiuni disponibile
În vara anului 1914, cea mai mare parte a Europei s-a prăbuÈ™it într-un război atât de catastrofal încât a zdruncinat politica È™i însuÅŸi sistemul de credinÅ£e al continentului într-un mod fundamental. Dezastrul i-a înspăimântat pe supravieÈ›uitori È™i a È™ocat o civilizaÈ›ie care îÈ™i asumase total rolul de model pentru restul lumii. Totul s-a prăbuÈ™it într-un haos de o sălbăticie aflată dincolo de orice termen de comparaÈ›ie. În 1939, europenii aveau să înceapă un al doilea conflict care a reuÈ™it să fie chiar È™i mai teribil – un război în care uciderea civililor a ocupat scena centrală È™i care a culminat cu Holocaustul.
Drumul spre iad ne spune această poveste cu înÈ›elegere, fler È™i originalitate. Kershaw reia evenimentele într-o naraÈ›iune fascinantă, dar abordeaz È™i problemele cele mai dificile pe care le ridică aceste întâmplări din trecut – ce au însemnat ele pentru europenii care le-au declanÈ™at È™i care le-au trăit È™i ce înseamnă pentru noi.
Istorie la dimensiuni epice... ar trebui să figureze în lista lecturilor obligatorii. – The New York Times
Ne aflăm în prezenÅ£a unui istoric emerit. – Spectator
Magistral. – The Economist
Ian Kershaw este autorul lui Hitler 1889-1936: Hubris È™i al Hitler 1936-1945: Nemesis, volume care au primit Wolfson Literary Award pentru istorie È™i Premiul Bruno Kreisky din Austria pentru cartea de politică a anului. De asemenea, a mai scris Making Friends with Hitler, care a câÈ™tigat Elizabeth Longford Prize pentru biografie istorică, Fateful Choices: Ten Decisions that Changed the World, 1940-44, È™i The End: Germany 1944-45. Ian Kershaw este considerat unul dintre experÈ›ii de frunte ai lumii în istoria Germaniei naziste È™i în personalitatea lui Adolf Hitler. Membru al Academiei Britanice È™i al Societății Regale de Istorie, a primit titlul de cavaler în anul 2002, pentru serviciile aduse în calitate de istoric.





