- 25%

- 25%

-24.99%

O cale îngustă spre nordul îndepărtat

Scrie o recenzie
Scrie o recenzie
Acorda o nota pentru
O cale îngustă spre nordul îndepărtat


Nota ta:
Preț standard 39,90 lei Preț special 29,93 lei

Versiuni disponibile

Dorrigo Evans, un chirurg australian deportat într-un lagăr japonez în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, este constrâns să construiască, alături de prizonierii de război aliați, „Calea ferată a morții”, linia feroviară de patru sute cincisprezece kilometri...

Dorrigo Evans, un chirurg australian deportat într-un lagăr japonez în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, este constrâns să construiască, alături de prizonierii de război aliați, „Calea ferată a morții”, linia feroviară de patru sute cincisprezece kilometri dintre Thailanda și Birmania. O întreprindere supraomenească, în care își vor pierde viața peste o sută de mii de oameni. Dorrigo face tot ce-i stă în putință pentru a-și salva tovarășii de la înfometare, de holeră, de persecuții. Bântuit de amintirea unei povești de dragoste trăite cu doi ani în urmă, Dorrigo primește o scrisoare care îi schimbă pentru totdeauna cursul vieții. 

Sub titlul acestei cărți, inspirat de haiku-ul poetului japonez Basho- din secolul al XVII-lea, se ascunde o poveste surprinzătoare, de o frumusețe cutremurătoare, despre dragoste și moarte, despre disperare și speranță.

Un roman cu o forță extraordinară, scris cu măiestrie și profund tulburător. Un clasic în devenire...” -  The Observer

Flanagan este un artist neobosit.” - The New York Times

De obicei, cărțile care câștigă Premiul Man Booker sunt foarte bune, dar cartea care l-a câștigat anul acesta este o capodoperă.” - A.C. Grayling, președintele juriului Premiului Man Booker 2014

* * *
Clasici contemporani Litera pune laolaltă scriitori contemporani laureaţi sau nominalizaţi ai unor prestigioase premii literare, care le prefigurează statutul de „clasici”. Ficțiunile cele mai noi, cele mai vândute, cele mai iubite din zilele noastre – cărți pe care abia aștepți să le citești.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apariției:
attribute_icon
Jun 2014
Numar pagini:
attribute_icon
416
Tip Coperta:
attribute_icon
Cartonată
colectie:
attribute_icon
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-741-770-8
Traducator(i):
attribute_icon
Petru Iamandi

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Detalii produs

Data apariției  :  24 iun. 2014
Autor(i)  :  Richard Flanagan
Numar pagini  :  416
Tip Coperta  :  Cartonată
Format  :  107 x 177
colectie  :  Clasici Litera
ISBN  :  978-606-741-770-8
Traducator(i)  :  Petru Iamandi