eticheta 574x135px litera50

Origini. Cum a modelat Pamantul istoria omenirii

Nota ta:
60 % of 100
49,90 lei
în stoc

Estimare livrare: 29.09.2023

Versiuni disponibile

Vreau s─â explorez modul ├«n care am fost crea╚Ťi de P─âm├ónt. Fiecare dintre noi este f─âcut la propriu din P─âm├ónt, ca toate formele de via╚Ť─â de pe planet─â. Apa din corpul t─âu s-a rev─ârsat odinioar─â ├«n Nil, s-a transformat ├«n ploaie musonic─â ╚Öi a c─âzut asupra Indiei, apoi a f─âcut v├órtejuri ├«n Pacific. Carbonul din moleculele celulelor tale a fost extras din atmosfer─â de plantele pe care le consumi. Sarea din lacrimile ╚Öi transpira╚Ťia ta, calciul din oasele tale, fierul din s├óngele t─âu, toate au fost produse din rocile din scoar╚Ťa P─âm├óntului, iar sulful din moleculele proteice ale p─ârului ╚Öi mu╚Öchilor t─âi s-a rev─ârsat din vulcani. P─âm├óntul ne-a d─âruit ╚Öi materia prim─â pe care am extras-o, am prelucrat-o ╚Öi am transformat-o ├«n uneltele ╚Öi ├«n tehnologiile noastre, de la topoarele de m├ón─â din Epoca Pietrei la computerele de azi.

Lewis Dartnel

Cercetarea noastr─â se va ├«ntinde pe o durat─â de timp uluitoare. ├Äntreaga istorie a omului s-a desf─â╚Öurat ├«n esen╚Ť─â pe o hart─â static─â ÔÇô ├«ntr-un singur cadru din filmul P─âm├óntului.

Dar lumea nu a ar─âtat ├«ntotdeauna a╚Öa ╚Öi, chiar dac─â oceanele ╚Öi continentele ├«╚Öi schimb─â pozi╚Ťia ├«n intervale de timp lente din punct de vedere geologic, vechile suprafe╚Ťe ale P─âm├óntului ne-au influen╚Ťat foarte mult istoria.

Vom analiza natura schimb─âtoare a P─âm├óntului ╚Öi evolu╚Ťia vie╚Ťii de pe planet─â din ultimele c├óteva miliarde de ani; evolu╚Ťia omului de la str─âmo╚Öii no╚Ötri, primatele, ├«n ultimele cinci milioane de ani; evolu╚Ťia aptitudinilor umane ╚Öi r─âsp├óndirea ├«n ├«ntreaga lume, ├«n ultimele sute de mii de ani; progresul civiliza╚Ťiei ├«n ultimii zece mii de ani; cele mai recente tendin╚Ťe ale comer╚Ťului, industrializ─ârii ╚Öi globaliz─ârii din ultimul mileniu; ╚Öi, ├«n cele din urm─â, modul ├«n care am ajuns s─â ├«n╚Ťelegem aceast─â minunat─â istorie a originii ├«n ultimul secol.

 

Lewis Ryan Dartnell este autor, prezentator de programe ╚Ötiin╚Ťifice la radio ╚Öi la televiziune ╚Öi profesor de ╚Ötiin╚Ťele comunic─ârii la Universitatea Westminster.

S-a n─âscut ├«n 1980 ├«n Marea Britanie, dar ╚Öi-a petrecut mare parte din copil─ârie ├«n str─âin─âtate, ├«nso╚Ťindu-╚Öi tat─âl care era inginer la British Airways. A ob╚Ťinut un masterat ├«n biologie la Oxford ╚Öi un doctorat ├«n astrobiologie la University College, Londra.

Dintre c─âr╚Ťile sale amintim Life in the Universe (Via╚Ťa ├«n univers) ╚Öi The Knowledge: How to Rebuild Civilization in the Aftermath of a Cataclysme (Cunoa╚Öterea: cum poate fi cl─âdit─â civiliza╚Ťia dup─â un cataclism) .

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 28 feb. 2020
Colectie : Iq230
Autor(i) : Lewis Dartnell
Tip Coperta : Broșată
Format : 137x200
Numar pagini : 352
ISBN : 978-606-33-4778-8